Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorik van der Heide - Vrijdag 20 December 2021

    Google Home Shortcuts maken? Zo doe je dat!

    Om het gebruik nóg gemakkelijker te maken is het mogelijk om in Google Home shortcuts te maken. Deze shortcuts worden ook weleens Google Home snelkoppelingen genoemd. Maar hoe maak je precies deze shortcuts en waar dienen ze precies voor? Je leest het in dit artikel!

     

    Google Home platform

    Google home als platform is iets dat de meeste mensen over het algemeen wel kennen. Het bedrijf dat zich van origine vooral bevond op het gebied van zoekmachines is inmiddels niet meer weg te denken uit de smart home wereld. Met de Google Home-oplossingen is het mogelijk om slimme apparaten te koppelen, te bedienen met een app, maar ook om het geheel te besturen met je stem.

     

    De Google Home-app

    Naast dat met de term Google Home de slimme speaker van Google kan worden bedoeld is het ook de naam van de smart home app van Google. Een prachtige centrale manier om al jouw smart home apparaten in huis te bedienen. Een Google Home-app is bijvoorbeeld ook nodig, in combinatie met een Google Nest Mini of een Google Nest Audio, om spraakbesturing in huis mogelijk te maken.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

    Wat is de Google Assistant?

    In werkelijkheid is het toch écht de Google Assistant die de spraakbesturing van Google mogelijk maakt. Dit stukje software is verwerkt in onder andere de smart speakers van Google Nest. Overigens zit deze software niet alleen in speakers van Google zelf. Ook andere merken zoals Sonos en Harman Kardon hebben speakers die met de Google Assistant werken. Vroeger had google een dienst genaamd Google Now. Deze dienst heeft Google een opvolger gegeven met de naam Google Assistant. De introductie van Google Assistant was in mei 2016 en sindsdien is het stukje software te vinden op veel slimme apparaten van Google (Nest).

     

    Wat zijn Google Home snelkoppelingen en Google Home shortcuts?

    Een snelkoppeling, in het Engels ook wel shortcuts genoemd, zijn zoals de naam misschien al een beetje zegt commando's die worden afgekort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan "Hey Google, goedemorgen" in plaats van "Hey Google, zet al het licht aan" om tijdens een donkere winterochtend de verlichting in de woonkamer aan te zetten.

     

    Stappenplan: Google Home Shortcuts maken

    Om het voor jou extra gemakkelijk te maken hebben wij voor jou enkele stappen op een rijtje gezet die jij kunt doorlopen om zelf Google Home Shortcuts aan te maken. Zo kun je helemaal losgaan met het personaliseren van jouw Google Home snelkoppelingen en jouw slimme woning. 

     

    1. Om het zelf aanmaken van snelkoppelingen mogelijk te maken is het noodzakelijk om de Google Home-app om te zetten naar de Engelse taal. Soms is het mogelijk om Nederlands hiernaast als tweede taal in te stellen. Let hierbij op dat het wel om de Britse variant van het Engels gaat en niet om de Amerikaanse.
    2. Daarnaast is het ook noodzakelijk om de gebruikte taal op je telefoon in het Engels te zetten. Hoe je dit precies doet is uiteraard afhankelijk van welke smartphone je hebt.
    3. Helaas is het nu noodzaak om even te wachten tot de mogelijkheid ontstaat om aan de slag te gaan met het maken van shortcuts. Let op, dit kan enkele uren duren. De mogelijkheid tot het aanmaken van shortcuts ontstaat bij Settings > Google Assistant > Home Control. 
    4. Je kunt een ‘Custom’ shortcut instellen waarbij je zelf aan de slag gaat, maar je kunt ook een ‘Ready-made’ shortcut creëren. Heb je even geen inspiratie voor welke shortcuts of snelkoppelingen je in kan gaan stellen? Online zijn er heel veel voorbeelden te vinden. 
    5. Heb je alles ingesteld wat je in wilde stellen? Dan is het zaak om alle instellingen in zowel de Google Home-app en op je smartphone weer terug te zetten naar de Nederlandse taal. Hierbij zal de mogelijkheid om shortcuts aan te maken verdwijnen, maar de door jou ingestelde snelkoppelingen blijven wel bestaan.

     

    Advies van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen