Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Derk - Woensdag 19 Oktober 2020

    Introductie: De nieuwe Chromecast met Google TV

    Voorheen was de Chromecast een apparaatje dat je gebruikte om naar je televisie te streamen. Je smartphone diende als afstandsbediening. Bij de nieuwe Chromecast ligt dit net iets anders. Zo heeft de nieuwe Chromecast ook een eigen afstandsbediening. Dankzij het nieuwe besturingssysteem, Google TV, is de Chromecast nu veel meer dan een hulpmiddel om streaming eenvoudiger te maken. In deze blog vertellen we je alles over de nieuwe Chromecast met Google TV!

     

    Apps downloaden op de Chromecast zelf

    Voorheen gebruikte je Chromecast om applicaties vanaf je telefoon naar je televisie of audioapparaat te streamen. Dankzij Google TV kun je nu ook applicaties op de Chromecast zelf downloaden. Zo kun je Netflix bijvoorbeeld op je Chromecast zetten. Je hebt je telefoon niet langer per se nodig om te navigeren, want dat is ook mogelijk met de afstandsbediening. Uiteraard kun je ook met de nieuwe Chromecast nog steeds gewoon je telefoon gebruiken om naar de televisie te streamen.

     

    De nieuwe Chromecast met Google TV

     

    Google TV laat je de meest interessante content zien

    Interessant is dat Google TV je de meest interessante content van verschillende streamingdiensten laat zien. Heb je bijvoorbeeld Netflix en Disney Plus? Google TV laat je precies zien welke films en series mogelijk nog interessant voor jou kunnen zijn. Die lijst van mogelijk interessante content kun je bekijken zonder de streamingdiensten zelf op te starten. Zo hoef je niet zelf iedere streamingdienst af te gaan om het aanbod te bekijken.

     

    De afstandsbediening van de Chromecast

    Omdat de Chromecast nu met Google TV komt, wordt het apparaatje inclusief afstandsbediening geleverd. Hoe die nieuwe afstandsbediening eruitziet? De afstandsbediening is vrij klein en ligt lekker in de hand. Aan de bovenkant van de afstandsbediening vind je een grote ronde knop met daarin een kleinere knop die eveneens rond van vorm is. De grote knop gebruik je om de menu’s te navigeren, de kleine knop gebruik je om je keuze te bevestigen. Verder heeft de afstandsbediening nog een aantal handige kleine knopjes, zoals een mute-knop, home-knop en knoppen om YouTube of Netflix direct te openen in Google TV.

     

    Ook vind je op de afstandsbediening van de Chromecast een knop voor Google Assistent. Zo kun je ook voice commands gebruiken om applicaties te starten op Google TV.

     

    De nieuwe Chromecast met Google TV

     

    De uitstraling van de nieuwe Chromecast

    Qua uitstraling is de Chromecast niet enorm veranderd vergeleken met de vorige versie. Het apparaatje is nu alleen iets meer ovaal. De Chromecast komt in de kleuren roze (sunrise), blauw(sky) en grijs(snow). De interface van Google TV heeft veel weg van Android TV. Het interface heeft een overzichtelijk en strak design. Het interface is daardoor leuk om te zien en gemakkelijk te navigeren.

     

     

    Andere noemenswaardige features

    De nieuwe Chromecast bied je ook de mogelijkheid om films en series in 4K te kijken, mits je een TV hebt die dat ook ondersteunt. Bovendien is het mogelijk om verschillende Google-accounts aan het apparaat te verbinden en heeft de Chromecast hdr-ondersteuning. De Chromecast heeft dus veel indrukwekkende features en is nu meer dan een streaminghulpmiddel. Naar verwachting zal de nieuwe Chromecast in ons land ongeveer € 70 kosten. De Nederlandse release date is nog niet bekend, in Duitsland is het apparaat al wel te verkrijgen.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen