Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 30 April 2024

    De duurzaamste materialen in huis

    Om de aarde enigszins te sparen, moeten we eraan geloven dat we allemaal wat duurzamer moeten gaan leven. We moeten duurzamer eten, duurzamere kleding kopen en duurzaam wonen. Ben jij op zoek naar de duurzaamste materialen voor bij jou in huis? We vertellen je er in dit artikel alles over.

    Een duurzame vloer

    De vloer speelt een belangrijke rol in je interieur. Veel mensen kiezen voor een houten vloer. In het kader van de duurzaamheid kun je dan het beste kiezen voor een vloer met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk herken je aan een klein ingekerfd boompje op het hout. Als je kiest voor een tapijtvloer van natuurlijk materiaal zoals wol, jute of kokos, zit je ook goed. Hoewel het tegenstrijdig lijkt, zijn kunststof vloeren, zoals vloeren van vinyl of PVC, heel duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan een klik PVC vloer van Roobol. Deze vloeren gaan lang mee en zijn makkelijk te recyclen.

    Duurzame meubels

    Duurzame meubels zijn voornamelijk gemaakt van hout of rotan. Let hierbij wederom op het FSC-keurmerk, om er zeker van te zijn dat jouw houten stoel niet bijdraagt aan de ontbossing. Verder is het slim om te kiezen voor meubels die in Europa, of beter nog: eigen land, geproduceerd worden. Je wilt niet dat jouw mooie nieuwe tafel eerst op vijf vliegtuigen en tien vrachtwagens moet voor hij bij jou in de eetkamer staat.

    Een duurzame muur

    Ook de muur is van grote invloed op de sfeer bij jou in huis. Gelukkig zijn er bij de muur ook manieren om het allemaal zo duurzaam mogelijk te houden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verf op plantaardige basis, die ethisch geproduceerd is en geen ingrediënten bevat die de natuur kunnen beschadigen. Ook in de wereld van behang ontstaan er steeds meer duurzame initiatieven. Dit behang is bedrukt met milieuvriendelijke inkt en het papier heeft een FSC-keurmerk.

    Duurzame stoffen

    Je wilt natuurlijk je meubels bekleden, hier en daar een kussentje of dekentje op de bank, mooie gordijnen voor het raam en een gezellig vloerkleed op de grond. Je kunt de stoffen items in jouw interieur het best zo natuurlijk mogelijk houden. Denk bijvoorbeeld aan wol, linnen, zijde of biologisch katoen. Kortom: wil jij je huis zo duurzaam mogelijk inrichten, kies dan voor zo veel mogelijk materialen van natuurlijke oorsprong. Koop daarnaast zo veel mogelijk lokaal en check bij houten items altijd even goed of dit type hout beschikt over een FSC-keurmerk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen