Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorik van der Heide - Dinsdag 20 November 2021

    Computermuis kopen? Let dan hierop!

    Niet iedereen koopt elke dag een nieuwe computermuis en dus is het zaak om rekening te houden met een aantal zaken om zo te voorkomen dat je een miskoop begaat. Gelukkig hebben wij, van Smartbright.nl, al een en ander aan belangrijke aspecten voor je op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk!

    In dit artikel beantwoorden we de volgende vragen;

     

    Wat is een computermuis precies?

    Wellicht een uitleg die wat voor de hand liggend aanvoelt, maar wij wilde jullie dit toch niet onthouden voor het geval dat dit nog niet bekend is. Een computermuis is een apparaat dat is verbonden met de computer (pc, laptop, etc.) en in de handpalm ligt om zo de cursor op de monitor te laten bewegen en te sturen naar waar deze heen moet gaan op het scherm. Naast de bewegingen geeft de computermuis ook opdrachten in de vorm van muisklikken. 

     

    Extra scherp

    Computermuis kopen?

    Ben jij op zoek naar een muis? Dan ben jij bij Smartbright.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment tegen scherpe prijzen is Smartbright.nl dé specialist op het gebied van muizen.

    ✔ Gaming muizen ✔ Veel bekende merken

    Bekijk muizen!

     

    Welke soorten muizen zijn er?

    Net zoals bij veel andere producten voor de computer, denk bijvoorbeeld aan toetsenborden of monitoren, zijn er bij muizen ook verschillende soorten, maten, vormen en kleuren. Om je hierin alvast enigszins inzicht in te geven hebben wij hieronder enkele soorten computermuizen toegelicht.

    Mechanische computermuis

    Een mechanische computermuis is er eentje die we wellicht iets meer herinneren van vroeger. Deze muis heeft namelijk onderin een balletje dat mee beweegt wanneer wij de muis bewegen over de ondergrond. Deze bewegingen worden doorgezet naar de computer en zorgen ervoor dat de cursor op je monitor de juiste kant op beweegt. Waarom men hier vaak niet voor kiest? Omdat er in de meeste gevallen vuil blijft zitten in de muis.

    Optische computermuis

    Ten opzichte van de mechanische muis is de optische computermuis een stukje moderner. Soms wordt deze soort muis ook wel gezien als de opvolger. Waarom? Bij een optische muis heeft het rollende balletje plaats gemaakt voor laser. Deze laser gebruikt de weerkaatsing van het licht als beweging en dus hoopt er hierbij geen vuil op in de muis. Daarnaast is bij dit soort computermuizen de gevoeligheid vaak in te stellen naar wens. 

    Gaming computermuis

    "Dit is toch gewoon een muis", denken veel mensen en dat klopt ook wel. Alleen is deze muis vaak een stukje geavanceerder en ingewikkelder dan een reguliere computermuis. Extra knopjes, een speciale vorm en meer mogelijkheden zijn vaak van de partij als het gaat om een gaming computermuis. Daarnaast zijn dit soort gaming computermuizen vaak ook iets futuristischer vormgegeven en beschikken ze over felle, vrolijke kleuren.

    Ergonomische computermuis

    Heb je klachten bij het bewegen van je handen of gewrichten? Dan is in veel gevallen een ergonomische computermuis een echte aanrader. Deze zijn ontworpen met het lichaam in gedachten en hebben vaak een ietwat aangepaste vorm ten opzichte van de reguliere computermuizen.

    Extra scherp

    Computermuis kopen?

    Ben jij op zoek naar een muis? Dan ben jij bij Smartbright.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment tegen scherpe prijzen is Smartbright.nl dé specialist op het gebied van muizen.

    ✔ Gaming muizen ✔ Veel bekende merken

    Bekijk muizen!

     

    In combinatie met een toetsenbord?

    In sommige gevallen is het gunstiger om een computermuis te kopen in combinatie met een toetsenbord. De voordelen hiervan zijn dat je één werkende set hebt die ook nog eens visueel goed bij elkaar past. In veel gevallen heb je echter alleen een losse computermuis nodig of alleen een toetsenbord.

    Met draad of draadloos?

    Neem bij het kopen van een nieuwe muis ook goed mee of je er dan eentje wilt met een draad of die draadloos is. In veel gevallen kan een muis met een draad als irritant worden ervaren en kan dit vastzitten achter andere artikelen op het bureau. Bij een draadloze muis ben je echter wel weer afhankelijk van de batterij en de verbinding met een USB-poort.

    Muizen van verschillende merken

    Bij Smartbright.nl bieden wij computermuizen aan van verschillende producenten en merken. Veel mensen zijn bij hun zoektocht naar muizen namelijk op zoek naar een specifiek merk. Bij ons tref je onder andere Trust muizen, Logitech muizen en gaming muizen. Voor ieder wat wils dus!

    Advies computermuis van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen