Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    admin - Donderdag 8 November 2023

    Aan de slag met het trekken van extra kabels door je woning

    Is de netwerkverbinding op zolder slecht? Wil je ook in de slaapkamer op de eerste verdieping televisie kunnen kijken? Mis je stopcontacten in je werkkamer? Het zijn voorbeelden van situaties waarin het trekken van extra kabels in huis wenselijk is. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je deze klus aanpakt. Je doet dit relatief makkelijk zelf, mits je de juiste tools in huis hebt. 

    Kabels door loze pvc-buizen in de wand trekken 

    Vaak kiest men bij deze klus voor het frezen van een gleuf in de wand, om hier vervolgens een pvc-buis in te leggen. Met purschuim of een vergelijkbaar middel is het mogelijk om de pvc-buis op z’n plek te houden. Snijd overtollig, opgedroogd purschuim weg en smeer de wand vervolgens dicht om deze op nette wijze verder af te kunnen werken. De UTP-, COAX- of elektriciteitskabel trek je vervolgens door deze pvc-buis naar de juiste ruimte in de woning. 

    Tip: controleer eerst of er loze leidingen door de woning lopen, die momenteel mogelijk onbenut zijn. Zeker in nieuwbouwwoningen kom je deze leidingen veelvuldig tegen. Het maakt het trekken van extra kabels heel eenvoudig. 

    Zoek online naar een instructievideo voor het aansluiten van nieuwe kabels

    Het aanbod aan instructievideo’s en stappenplannen wat je online vindt is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit maakt het steeds eenvoudiger om klussen in huis zelfstandig uit te voeren. Hulp van een elektricien heb je niet meer nodig, wanneer je een extra stopcontact probeert te monteren of bijvoorbeeld kiest voor het verplaatsen van het aansluitpunt voor de verlichting. 

    Tip: zorg voor een goede voorbereiding bij de uitvoering van klussen in huis. Maak vooraf bijvoorbeeld een overzicht van de materialen en gereedschappen die je nodig hebt. Niets is vervelender dan tussentijds te moeten stoppen, om extra materialen bij de bouwmarkt te halen. 

    Gereedschap en materialen bestel je eenvoudig online 

    Voor het gereedschap en de materialen voor de uitvoering van een klus hoef je tegenwoordig niet meer naar de fysieke bouwmarkt. Je bestelt deze producten net zo eenvoudig online. Vaak heb je ze één of twee dagen later al in huis. Kies bij het bestellen van dergelijke producten voor kwaliteit. Dit komt het eindresultaat van een klus ten goede en maakt de uitvoering hiervan makkelijker. Het is ontzettend vervelend wanneer een klopboormachine of een sleuvenfrees hapert. Los van dat dit frustreert kan het ook nog eens leiden tot gevaarlijke situaties.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen