Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jannieke - Woensdag 24 November 2023

  5 voordelen van werken in de cloud

  Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om volledig of deels in de cloud te gaan werken. Dat is natuurlijk niet voor niets zo. Het werken in de cloud levert een bedrijf en zijn medewerkers een hoop voordelen op. Toch zijn er nog een hoop organisaties die wat huiverig zijn voor het implementeren van cloud oplossingen. Het is immers een heel andere manier van werken dan je misschien gewend bent. Laat dit je echter niet tegenhouden, want cloud oplossingen kunnen enorm veel doen voor jouw bedrijf. In dit artikel zetten we 5 voordelen van werken in de cloud voor je op een rij!

  1. Bespaar geld en tijd 

  Als je in de cloud werkt, draaien de online werkplekken in een beveiligde omgeving, waardoor je geen eigen server aan hoeft te schaffen. Het beheer van die online omgeving en werkplekken ligt daarnaast volledig bij de IT-partij waar je voor kiest, waardoor je zelf niet om hoeft te kijken naar deze werkzaamheden. Helemaal ideaal als je een partij hebt die een servicepakket aanbiedt zoals DaaS IT, waardoor je alle software en werkzaamheden op het gebied van IT in één abonnement kunt afnemen. Zo hoef jij je niet meer druk te maken om het IT-gedeelte van je bedrijf. 

  2. Medewerkers hebben vanuit iedere locatie veilige toegang 

  Een ander voordeel van het werken in de cloud is dat iedere werknemer veilige toegang heeft tot belangrijke data die hij of zij nodig heeft voor het werk, vanuit iedere locatie. Dit is vandaag de dag extra belangrijk, aangezien hybride werken de nieuwe norm is geworden. Cloud oplossingen maken een betere beveiliging van je gegevens mogelijk, bijvoorbeeld door middel van een twee factor authenticatie!

  3. Beter voor het milieu 

  Werken in de cloud is erg duurzaam, want er hoeven geen servers meer op kantoor te worden geplaatst. Daarnaast zijn andere voorzieningen, zoals een airco om de serverruimte op temperatuur te houden, niet meer nodig. Op den duur zorgt dit voor minder energieverbruik en minder grondstoffen die nodig zijn voor het bouwen van servers. 

  4. Altijd een back-up van jouw data 

  Het kan altijd gebeuren dat er een computer op kantoor crasht of dat er een laptop wordt gestolen van een medewerker. Als bepaalde data alleen in die computer of laptop opgeslagen staat, heb je een probleem. Tenminste, als je geen back-up hebt gemaakt. In de cloud wordt er dagelijks een back-up gemaakt van je cloudopslag en alle gegevens die hierop staan. Alle data staat dus veilig opgeslagen in datacenters, waardoor je altijd in no-time je gegevens terug kunt halen!

  5. Collega’s kunnen beter samenwerken

  Het hybride werken brengt soms nog wel eens wat uitdagingen met zich mee op het gebied van samenwerken. In de cloud werken vermindert deze uitdaging, aangezien je makkelijk gedeelde mappen aan kunt maken en bestanden met elkaar kunt delen. Zo hoeft niet alles de hele dag door via de mail. 

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen