Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorik van der Heide - Vrijdag 29 Januari 2022

    Welke apparaten werken met Google Home?

    Ben jij op zoek naar Google Home apparaten oftewel appraten die werken met Google Home? Wij gingen op onderzoek uit en trakteren je op een lijst met devices die werken met Google Home. Je leest het hier bij Smartbright.nl!

     

    Vragen die wij beantwoorden in dit artikel;

     

     

    Wat is Google Home / Google Assistant precies?

    Het is toch écht de Google Assistant, en niet Google Home, die de spraakbesturing van Google mogelijk maakt. Vaak worden deze twee gebundeld onder de noemer Google Home Assistant. Google Home is echter wel het stukje software dat men 'de app' noemt en zit bijvoorbeeld op je smartphone om slimme apparaten, van verschillende merken, op elkaar af te kunnen stemmen. Overigens zit deze software (Google Home en Google Assistant) niet alleen in speakers van Google zelf. Ook andere merken zoals Sonos en Harman Kardon hebben speakers die met de Google Assistant werken.

     

    Hoe werkt Google Home?

    Door in de Google Home-app meerdere slimme apparaten van verschillende merken te bundelen kun je hiermee deze slimme apparaten op elkaar afstemmen. Wil jij bijvoorbeeld dat jouw Nedis slimme lampen tegelijk aangaan met de smart plugs van Hombli? Geen enkel probleem wanneer deze allemaal in de Google Home-app staan. Overigens maakt het toevoegen in deze app en het aanschaffen en installeren (oké Google stel apparaat in) van een slimme speaker ook spraakbesturing van deze slimme apparaten mogelijk.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

     

    Hoe herken je Google Home apparaten?

    Omdat zowel Google als de apparaten die met Google Home werken graag duidelijk verschaffen in welke apparaten er met Google Home kunnen samenwerken heeft Google een logo ontwikkelt waarmee duidelijk wordt dat dit daadwerkelijk het geval is. Vaak herken je dit aan de tekst "Works with Google Home", "Works with Google Assistant" of "Works with Hey Google".

     

    Welke apparaten werken met Google Home?

    Gezien Google Home een smart home platform is zijn er meerdere soorten producten die hiermee samenwerken. Welke soorten apparaten dit precies zijn? Dat lichten wij hieronder graag vast toe. 

     

    1. Welke slimme verlichting werkt met Google Home?

    In principe is de term slimme verlichting erg algemeen. Er kunnen verschillende soorten producten onder vallen, maar over het algemeen doelt men hiermee op slimme lampen (op te delen in een complete lamp inclusief armatuur of slechts een bolletje), slimme stekkers of een afstandsbediening die dient voor het besturen van de verlichting. Bij Smartbright.nl doelen wij met slimme verlichting op een manier om slimme of reguliere verlichting op afstand te besturen door middel van een afstandsbediening, een smartphone of zelfs met je stem.

    Uiteraard zijn er ook slimme lampen die werken op het Google Home platform. Eerder schreven wij hierover al een artikel waarin we meerdere merken toelichten die lampen produceren die werken met Google Home. Klik hier om hier meer over te lezen!

     

    2. Welke slimme thermostaten werken met Google Home?

    Uiteraard zijn er ook voor een draadloze en slimme thermostaat meerdere voordelen te noemen. Het is handig om snel inzicht te hebben in het energieverbruik. Je kunt zo sneller bijsturen en de energiekosten onder controle houden. Ook is het mogelijk om de slimme thermostaat te koppelen aan andere slimme apparaten en dus aan Google Home. Maar welke slimme thermostaten werken er met Google Home?

     

    • Google Nest Thermostat
    • Nest Thermostat E 
    • Tado slimme thermostaat
    • Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat
    • Honeywell Evohome Connect slimme thermostaat

     

    3. Welke slimme rookmelders werken met Google Home?

    Wil jij een écht veilig huis en gebruik maken van de mogelijkheden van een smart home om dit te realiseren? Dan mogen slimme rookmelders of koolmonoxidemelders natuurlijk niet ontbreken in jouw samenstelling. Maar wat is nu eigenlijk het verschil met de normale rookmelders die we van oudsher altijd gewend zijn geweest? In de basis blijft de rookmelder een rookmelder, het verschil zit vooral in de nieuwe ‘slimme’ functies die zijn toegevoegd aan deze devices. De rookmelder hangt nog steeds op dezelfde plek in huis en zal nog steeds een signaal geven wanneer er stoffen in de lucht worden waargenomen. Eén van de voordelen van een slimme rookmelder is dat je deze kunt koppelen aan Google Home en de rest van jouw smart home. Maar welke slimme rookmelders werken er met Google Home? Wij doken er alvast voor je in.

     

    • Nest Protect 2.0 slimme rookmelder
    • KlikAanKlikUit ZSDR-850 Wi-Fi rookmelder
    • Fibaro Smoke Sensor 2 slimme rookmelder
    • Gigaset Smart Home slimme rookmelder

     

    4. Welke slimme deurbellen werken met Google Home?

    Steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel. Het is een populair product als het gaat om smart home producten welke helpen om de beveiliging van de (slimme) woning te verbeteren. De verschillende deurbellen beschikken over een camera welke heel gemakkelijk aan een smartphone gekoppeld kan worden. Maar welke van deze slimme deurbellen werken er met Google Home? Wij lichten er een aantal toe.

     

    • Google Nest Hello deurbel
    • Hombli Smart Doorbell
    • Eufy slimme deurbel

     

    5. Welke slimme radiatorknoppen werken met Google Home?

    De radiator bedienen, maar geen zin om hier naartoe te lopen? Dan is het voor jou wellicht wel een ideale oplossing. Een slimme radiatorknop! Met deze radiatorknoppen is het voor jou namelijk een fluitje van een cent om verschillende radiatoren compleet afzonderlijk te bedienen. Welke van deze slimme apparaten werken met Google Home? Dat lees je hieronder.

     

     

    6. Welke slimme stekkers werken met Google Home?

    Aan de slag met een slimme stekker in jouw smart home? Het belangrijkste voor je een slimme stekker gaat kopen is dat je zelf precies weet wat de stekker moet kunnen en waar die door jou speciaal voor gebruikt gaat worden. Moet de slimme stekker bijvoorbeeld samen kunnen werken met Google Home of de Google Assistant? Dan adviseren wij een stekker uit de onderstaande lijst;

     

     

    Advies Google Home lampen van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen