Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jim van der Velden - Dinsdag 21 December 2021

  Philips Hue lamp toevoegen? Zo doe je dat eenvoudig!

  Philips Hue lamp toevoegen? Ook hierbij zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Welke dit zijn? Dat lichten wij, van Smartbright.nl, graag toe en voor het gemak voegen we ook een stappenplan toe. Wel zo makkelijk!

   

  In dit artikel beantwoorden wij de volgende vragen:

   

  Ps. Mis jij nog informatie in dit artikel? Laat ons dit dan vooral weten zodat wij de tekst voor andere lezers kunnen uitbreiden.

   

  Wat is Philips Hue?

  Philips Hue is een verlichtingssysteem met ongekende opties. Het is een energiezuinige manier om de woning te verlichten. Je kunt zelfs de woning helemaal in je eigen kleuren afstemmen op de stemming van de dag. De ene dag wat meer sfeerverlichting en de andere dag funky disco verlichting. Of natuurlijk iets wat hiertussen zit. Er zijn veel mogelijkheden om de verlichting precies zo te krijgen zoals je graag wilt. Het is mogelijk om de lichten te dimmen, meerdere lampen met elkaar te koppelen en ook om het systeem verder uit te breiden. Het is allemaal mogelijk. Het lijkt vaak wat ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is heel eenvoudig te installeren en te bedienen. Het is zelfs te koppelen aan stembediening.

   

  Hoe is Philips Hue ontstaan?

  In 2012 is Philips Hue ontstaan als één van de allereerste systemen welke met WiFi te bedienen is. Vandaag de dag zijn Philips Hue en haar producten in vele huishoudens niet meer weg te denken. Het is de eerste stap naar de slimme woning en sterk geliefd door vele mensen. Er zijn hierna volop nieuwe producten van Hue ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Philips Hue Outdoor of de Philips Hue Iris. Zo zijn er ook lampen en led-strips verkrijgbaar om aan te sluiten. Het zijn stuk voor stuk uitstekende producten voor in de slimme woning.

  Schrijf je in voor de Bright Community!

  Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

  *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

  Welke manieren zijn er om een Hue lamp toe te voegen?

  Alhoewel het wel voor de hand zou liggen is het niet altijd mogelijk om elke Philips Hue lamp toe te voegen op één en dezelfde manier. In dit artikel hebben wij er dan ook voor gekozen om niet één, maar meerdere stappenplannen te maken en zo zoveel mogelijk mensen verder te helpen. Op het moment van schrijven zijn er de volgende manieren om een Philips Hue lamp toe te voegen;

  • Via een bridge
  • Via Bluetooth
  • Via een serienummer

   

  Hoe Philips Hue lamp toevoegen via een bridge?

  Het toevoegen van een Philips Hue lamp is aangeraden om te doen via een bridge. Waarom? Omdat een bridge voor dit soort slimme verlichting dé ideale manier is om het meeste uit je lampen te halen. Niet alleen is het met een Philips Hue bridge mogelijk om een enorme hoeveelheid lampen te bundelen, ook krijg je hiermee toegang tot meer functies dan wanneer je de lampen zou toevoegen via bijvoorbeeld Bluetooth. 

  1. Open de Hue-app en ga naar "Instellingen".
  2. Klik vervolgens op "Lampen" en klik rechtsboven op de "+".
  3. Nu is het zaak om de lamp aan te sluiten door deze in de fitting te draaien en aan te zetten.
  4. Nu de Philips Hue lamp aanstaat kan je in de app aangeven deze lamp op te zoeken door in de app op "Zoek" te drukken.
  5. Als het goed is krijg je de lamp nu in de app te zien, kan je deze toevoegen en eventueel een speciale naam geven zodat deze altijd duidelijk herkenbaar voor je is.

   

  Hoe Philips Hue lamp toevoegen via Bluetooth? 

  Heb jij geen Philips Hue bridge in huis en wil je toch lampen toevoegen? Dan kan dit zeker wel. Het werkt alleen net iets anders dan met een bridge. Voor het toevoegen via Bluetooth heb je net een andere app nodig. Zie hieronder het stappenplan voor het toevoegen van een Philips Hue lamp in deze speciale app.

  1. Open de Philips Hue Bluetooth en controleer of Bluetooth aan staat op het apparaat waar de app op is geïnstalleerd.
  2. Ga zo dicht mogelijk bij de lamp staan of zitten die je wilt toevoegen aan de app. Over het algemeen hanteert men hiervoor maximaal 1 meter.
  3. Klik op "Voeg toe" of de "+". Als het goed is zie je de lamp nu verschijnen in de app wanneer je toestemming geeft om te koppelen.

   

  Hoe Philips Hue lamp toevoegen met een serienummer?

  Het kan voorkomen dat bovenstaande al genoemde manieren om de lampen te koppelen niet werken. Kan je de lamp niet vinden in de app? Schiet dan niet in de paniekstand, het is namelijk een vaker voorkomend 'probleem'. Mocht dit nu het geval zijn, dan is het mogelijk om onderstaand stappenplan te doorlopen en de lamp toe te voegen via het serienummer dat is te vinden ergens op een label op de lamp of in de gebruiksaanwijzing/verpakking. 

  1. Open de Hue-app en ga naar "Instellingen".
  2. Klik vervolgens op "Lampen" en klik rechtsboven op de "+".
  3. Klik dan op "Serienummer gebruiken" en voer een geldig serienummer in. Let er op dat dit wel precies overeenkomt met het serienummer van de lamp die je wilt toevoegen.
  4. Klik op de "+" en controleer of de lamp die je wenst toe te voegen aan staat.
  5. Klik in de app op "Zoek", de app gaat nu op zoek naar de desbetreffende lamp. Heeft de app de lamp kunnen vinden? Dan wordt deze in de app getoond.

   

  Mogelijke alternatieven voor Philips Hue

  Toch nog een beetje aan het twijfelen of de Philips Hue lamp hetgeen is wat jij zoekt? Wij schreven eerder ook al een artikel over mogelijke alternatieven voor Philips Hue. Wellicht is het voor jou de moeite waard om ook dat artikel eens door te lezen. Zo weet jij zeker dat jij voor het goede merk kiest. Lees hier meer over alternatieven voor Philips Hue.

   

  Advies Philips Hue van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen