Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lisa - Maandag 24 Oktober 2020

  Google Nest Audio Review

  Onlangs lanceerde Google op de Google Launch Night de nieuwe Google Nest Audio. Een slimme speaker waar Google flinke uitspraken en beloften over deed. Zo zou de Nest Audio volledig zijn gefocust op het verbeteren van de geluidskwaliteit en zou het een waardige opvolger zijn van de klassieke Google Home. Is dit ook echt zo? Is het geluid echt zo goed? Is het design er op vooruitgegaan? Wij bespreken het allemaal in deze Google Nest Audio review.

  Google Nest Audio review

  Afbeelding: Google Nest Audio bij Smartbright.nl

  Design: Nest Audio past bij de familie

  Iedereen is inmiddels wel bekend met de look en feel die de producten van Google Nest hebben. Zo zijn de Google Nest Mini's volledig van stof gemaakt en bestaat de Google Home voor de helft uit stof. 

  Helemaal van stof

  Waar de slimme speaker Google Home, als voorganger van de Nest Audio, nog voor een deel uit plastic en een deel uit stof bestond is er nu een keuze gemaakt voor een volledig stoffen buitenkant.

  Besturing en/of knoppen

  Op de buitenkant van de speaker zijn nauwelijks knoppen of vergelijkbaar te vinden. De knoppen aan de bovenzijde zijn volledig touch en enkel aan de achterzijde tref je één knop. De knop op de achterzijde is bedoeld voor het aan- of uitzetten van de microfoon. 

  Kleuren

  Op dit moment zijn in Nederland enkel de twee bekende kleuren uitgekomen, namelijk chalk en charcoal. Deze kleuren zijn in Nederland ook wel bekend als wit/lichtgrijs en donkergrijs/zwart. Op de presentatie van Google zagen wij echter nog een aantal andere kleuren voorbij komen. Deze kleuren leken op pastelkleuren in het groen, blauw en roze. Of en wanneer deze kleuren eventueel naar Nederland komen is op dit moment helaas niet bekend. 

  Niet onbelangrijk: het milieu

  Iets wat Google steeds duidelijk communiceert is dat de speakers zijn gemaakt (grotendeels) van gerecyclede materialen. Zo is de bekleding aan de buitenkant gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De behuizing onder de genoemde bekleden is daarnaast ook nog eens gemaakt van gerecycled plastic (70 procent). Dit zorgt echter wel voor een stukje extra gewicht. De Google Nest Audio weegt ongeveer 1,2 kilgogram.

  Eerder schreven wij al een blog over Google Nest Audio design (klik op de link).

   

  Google Nest Audio review

  Afbeelding: Google Nest Audio bij Smartbright.nl

  Ondersteuning: De bekende Google Assisant

  Net zoals bij alle andere Google speakers is ook bij de Nest Audio de Google Assistant weer van de partij. Met eenvoudige Google Home commands is het mogelijk om alle andere slimme apparaten in het huis (mits samenwerking mogelijk is) te besturen. Wil jij bijvoorbeeld de slimme verlichting aan- of uitzetten? Geen enkel probleem, je hoeft enkel "Hey Google, zet het licht uit" te zeggen.

  Vragen over de Google Nest Audio? Vraag het dé specialist!

  Bij Smartbright.nl helpen wij niet enkel onze klanten. Wij helpen iedereen! Omdat wij graag héél Nederland overtuigen van de mogelijkheden van smart home kan ook iemand die zijn of haar Google Nest producten ergens anders heeft aangeschaft bij onze klantenservice terecht. Heb jij dus vragen over de nieuwe Google Nest Audio? Stel deze vragen dan gerust aan onze specialisten op de klantenservice!

  Privacy: Iets meer controle over je eigen privacy

  Een niet onbelangrijk onderdeel in smart home is de privacy en vooral de bescherming hiervan. Regelmatig horen wij van mensen dat ze hierover nogal huiverig zijn en wij begrijpen dit volkomen. Dit bericht lijkt echter ook aan te zijn gekomen bij Google en zij hebben besloten hier iets mee te doen bij de Nest Audio. 

  Instellingen in de Google Home app

  Eén van de manieren om te beperken wat er aan informatie over jou en je bezigheden wordt gedeeld is door in de Google Home app bepaalde instellingen te wijzigen. Zo is het in de app mogelijk om uit te sluiten welke gegevens er precies doorgestuurd worden. 

  Ga jij een vergadering in? Schakel de microfoon uit

  Naast instellingen in de Google Home app is het op de nieuwe Google Nest Audio ook mogelijk om de microfoon uit te schakelen. Door de knop uit te schuiven zullen er oranje lampjes aan de voorzijde gaan branden en weet je dat de speaker op dit moment niet meeluistert (of in ieder geval geen gegevens verstuurd). 

   

  Google Nest Audio review

  Afbeelding: Google Nest Audio bij Smartbright.nl

  Geluidskwaliteit: Een enorme verbetering

  Volgens Google is de belangrijkste reden om de Google Home te vervangen voor een Google Nest Audio de geluidskwaliteit. Google geeft hierover aan dat de Nest Audio een 50 procent sterkere bas heeft gekregen dan haar voorganger en dat daarnaast de speaker een volume bereik van 75 procent luider heeft gekregen. Om de kwaliteit van de bass te verbeteren heeft Google een 75mm woofer toegevoegd aan het product en daarnaast is er een 15mm tweeter om de hoge tonen zo helder mogelijk te maken. Nog een verbetering? Een complete behuizing die er voor zorgt dat er zo min mogelijk interferentie en vibraties mogelijk zijn.

  Wat vinden wij van de audiokwaliteit?

  Onze conclusie hierin? Wij zijn het met Google eens. Wel moeten wij hierbij een kleine kanttekening plaatsen; De Google Nest Audio zal qua geluidskwaliteit geen vervanger zijn voor je complete audioinstallatie. Gebruik de Nest Audio als speaker voor achtergrondmuziek of om een podcast te luisteren, maar verwacht niet teveel. Hiervoor is de prijs van het product simpelweg te laag.

  Eerder schreven wij al een blog over Google Nest Audio geluidskwaliteit (klik op de link).

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen