Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk van der Spek - Dinsdag 22 Mei 2020

  De voor- en nadelen van de Eufy slimme deurbel

  Er verschijnen steeds meer producten op de markt die de standaard woning steeds meer een slimme woning maken. Ook de Eufy slimme deurbel is er hier één van. De Eufy slimme deurbel is een slimme deurbel die in Nederland is bedacht. Eufy heeft naast de slimme deurbel ook de slimme robotstofzuigers, IP-camera’s en zelfs slimme weegschalen. Het is vaak erg prettig om van al deze slimme producten (gecombineerd) gebruik te maken, maar laten we beginnen bij het begin. De Eufy slimme deurbel biedt volop voordelen en deze benoemen wij dan ook graag in dit artikel. Uiteraard zullen ook de nadelen hierbij niet onbesproken blijven.

  Welke vragen beantwoorden wij in dit artikel?

   

  Hoe werkt een slimme deurbel?

  Deze smart deurbel van Eufy werkt eigenlijk net als een normale deurbel. Iemand staat voor de deur en drukt op de bel. Normaal hoor je dan de bel rinkelen. In dit geval gaat er een melding naar de smartphone. De smartphone toont dan op het scherm wie er voor de deur staat. Het is zelfs mogelijk om een gesprek te voeren met de persoon. Het is trouwens niet eens nodig om in huis te zijn. Vanaf iedere plek in de wereld is het mogelijk om met de persoon, die aan de deur staat, te praten.

  De voordelen van een Eufy slimme deurbel

  De slimme deurbel van Eufy onderscheidt zichzelf door de hoge beeldkwaliteit. De beelden worden op 2K HD resolutie opgenomen (2560 x 1920). Het beeld is dus glashelder. Ook heeft deze slimme deurbel een vervorming correctie. Het beeld wordt zo nog beter. 

  Melding van beweging

  Naast de eerder genoemde voordelen heeft de Eufy deurbel ook een melding in de vorm van een notificatie op bijvoorbeeld de smartphone wanneer deze beweging waarneemt voor de camera. Op deze manier loop je ook geen mensen mis die voor de deur staan zonder aan te bellen. Daarnaast draagt dit bij aan het stukje beveiliging en dient de deurbel hierin een beetje als beveiligingscamera.

   

  Beelden terugkijken? Kosteloos!  

  Bij veel verschillende slimme deurbellen of vergelijkbare producten zoals beveiligingscamera's is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten om het terugkijken van beelden mogelijk te maken. Dit is bij de slimme deurbel van Eufy niet het geval. De deurbel slaat opgenomen camerabeelden namelijk lokaal op en om deze reden is een abonnement niet nodig. Daarnaast is ook een SD-kaart niet nodig bij de deurbel.

   

  Versleuteld in de app

  Waar we zojuist benoemen dat beelden kosteloos kunnen worden teruggekeken is het ook nog noodzakelijk om hierbij te vermelden dat de beelden waar dan ook in de app op de smartphone terug te kijken zijn. Deze beelden zitten versleuteld in de app en zijn dus niet voor iedereen zomaar inzichtelijk.

   

  Veiligheid

  Een groot voordeel van een smart deurbel van Eufy is dat het zorgt voor meer veiligheid. Naast een deurbel heb je nu ook een beveiligingscamera. Het is ideaal om ook een twee weg communicatie te hebben. Zo kun je met de persoon voor de deur spreken. De slimme deurbellen verschillen vaak op het gebied van kwaliteit van de camera, hoe de beelden opgeslagen worden, de koppeling met andere (slimme) apparaten en verschillende andere opties.

  Schrijf je in voor de Bright Community!

  Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

  *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

  De nadelen van een Eufy slimme deurbel

  Wat jammer is, is dat de slimme deurbel van Eufy op batterijen werkt. Een voordeel is dat de deurbel eenvoudig is te installeren. Het is wel jammer dat je iedere keer weer de batterijen moet vervangen. Volgens de informatie van Eufy gaan de batterijen een half jaar mee. Voldoende lang dus voor een lange vakantie. Vervang ze simpelweg voordat je weggaat.

   

  Intern geheugen

  Helaas is het bij deze soort slimme deurbel niet mogelijk om het interne geheugen uit te breiden. De deurbel wordt geleverd met een intern geheugen van 16gb en dit is dan ook het maximale voor het opslaan van beelden. 

  Diefstalgevoeligheid

  Wat wij ook veel tegen kwamen bij de gebruikers van deze slimme deurbel is dat de deurbel ietwat diefstalgevoelig is omdat deze eenvoudig is te verwijderen voor iemand die iets kwaads in de zin heeft. Vaak zien we dan ook dan mensen hier zelf een beugeltje omheen maken ter bescherming.

   

  Advies slimme deurbel van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  • Smartbright.nl

   Geplaatst op dinsdag 30 november 2021 12:48

   Wij zullen dit meenemen in de informatie. Dank voor de bijdrage!

  Toon meer

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen