Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorik van der Heide - Donderdag 1 November 2021

    Wat is een Wi-Fi mesh netwerk?

    Overweeg jij een Wi-Fi mesh netwerk te kopen? Dan is het zaak om goed te weten wat een mesh router precies is en wat je er aan hebt. Gelukkig hebben wij dat in dit artikel alvast voor je samengevat. Wel zo makkelijk!

     

    Wat is een Wi-Fi mesh netwerk?

    Bij een mesh netwerk staan er meerdere wifi punten, ook wel stations of kleine routers genoemd, met elkaar in verbinding. Elk station stuurt een eigen Wi-Fi-signaal uit (wel op hetzelfde netwerk) en zorgt zo voor een specifiek bereik per station. Wanneer deze stations en hun signaal elkaar steeds net iets overlappen ontstaan er een groter sterker netwerk. Jouw, bijvoorbeeld, mobiele telefoon zal wanneer deze is verbonden met dit netwerk steeds wisselen met welk station hij is verbonden om zo altijd een zo goed, stabiel en snel mogelijk netwerk te hebben.

     

    Waarom kiezen voor een mesh netwerk?

    Maar wat beweegt die hoeveelheid mensen nou precies om te kiezen voor een mesh netwerk in huis? Wat zijn de voordelen hiervan precies? Onze specialist is hierin gedoken en heeft hieronder alvast een flink aantal voordelen opgesomd. Wel zo makkelijk!

    • Het grootste voordeel van een mesh netwerk is uiteraard dat er op alle gewenste plekken stabiel internet beschikbaar is. Door bijvoorbeeld op elke etage van een gemiddeld rijtjeshuis een station voor een mesh netwerk te plaatsen is het zelf mogelijk om goed internet te hebben op die moeilijke zolder.
    • Ook is het mogelijk om met een mesh netwerk invloed te hebben op de snelheid van het netwerk. Dit doe je onder andere door te kiezen voor een 2.4Ghz of 5.0Ghz netwerk frequentie. Hierbij is de 2.4Ghz frequentie een manier die zorgt voor een groter bereik, maar voor minder snel internet en de 5.0Ghz mesh netwerk frequentie voor sneller internet, maar een stuk minder bereik. 
    • Daarnaast is het kiezen voor een mesh netwerk over het algemeen een keuze voor een flexibel modulair netwerk. Zo is het in veel gevallen mogelijk om oneindig veel stations te hangen aan de basis. Heb jij dus toch nog een plekje waar het internet niet stabiel genoeg is? Plak dan een extra station aan je netwerk. Zo makkelijk is het!
    • Bij veel mesh netwerken is het mogelijk om inzicht te hebben op welke apparaten gebruik maken van het netwerk. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat er een smartphone van een vriend of vriendin verbonden is geweest.
    • Een mesh netwerk zorgt over het algemeen voor snel en stabiel internet. Ideaal voor gebruik in combinatie met smart home producten zoals slimme verlichting, slimme stekkers of bijvoorbeeld een slimme lichtschakelaar
     

    Is er snelheidsverlies bij een mesh netwerk?

    Wil je een stabiel netwerk en wil je het liefst geen kabels trekken? Dan is een mesh netwerk dus een enorme uitkomst. Er gaan echter verhalen rond dat het kiezen voor een mesh netwerk (zonder bekabeling) tevens zorgt voor snelheidsverlies en omdat wij hier vaker vragen over kregen zijn wij hierin gedoken. Er gaat inderdaad een stukje internetsnelheid verloren elke keer dat een signaal van station naar station gaat. Is dit voor jou niet acceptabel? Dan is dit 'eenvoudig' op te lossen door elk station te voorzien van een netwerkkabel.
     

    TP-Link een populaire producent mesh netwerk

    Veel mensen kiezen bij het willen realiseren van een stabiel mesh netwerk voor producten van TP-Link. Deze producten werken over het algemeen erg goed en wij hebben al meerdere mensen tevreden horen spreken over deze mesh producten. Naast de goede werking zien de producten van dit merk er visueel vaak ook nog eens goed uit. Alhoewel het niet persé de bedoeling is dat de producten opvallen in huis is het uiteraard wel fijn dat wanneer men ze dan toch ziet de producten er wel goed uitzien.
     

    Advies mesh netwerk van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen