Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Freek - Donderdag 22 Juni 2021

  Wat doet een slimme stekker precies?

  Je hebt de term slimme stekker vast al wel eens voorbij horen komen. Anderen noemen dit ook wel een smart plug. Maar wat doet zo een slimme stekker nu eigenlijk precies en wat heb je er aan? Dat lees je in deze blog. Wel zo makkelijk!

  De oudere stekkerdozen zie je steeds vaker verdwijnen voor de nieuwe slimme stekkers. Slimme stekkers zijn er voor binnen en slimme stekkers zijn er voor buiten. Het is goed om de verschillende modellen, soorten en maten te zien. Het klinkt allemaal mooi en goed, wat is het echter en hoe kun je er gebruik van maken? Wat heb je daadwerkelijk aan een slimme stekker? We helpen je graag op weg. De slimme stekkers zijn nog niet zo lang op de markt en het is dus heel normaal om er nog niet zo veel van te weten. We helpen je graag verder.

   

  De slimme stekker en hoe het werkt?

  Een slimme stekker of smart stekker is een stekker die je tussen het stopcontact doet en jouw apparaat wat je gebruikt. Het is Het is hierna mogelijk om het apparaat te bedienen via jouw eigen smartphone. Je installeert een app op je smartphone om zo gebruik te maken van de slimme stekker. Het apparaat is opeens een slim apparaat geworden. Het kan een slimme lamp zijn, maar ook een slim zonnescherm, slimme verduistering of slimme radio bijvoorbeeld. Er zijn veel mogelijkheden. Door een slimme stekker te gebruiken is het mogelijk om te besparen op de jaarlijkse energie kosten. Je hebt zo immers veel meer controle over het energieverbruik.

   

  Voordelen van een slimme stekker

  We noemden net al dat je energie kunt besparen met een slimme stekker. Daarnaast is het natuurlijk handig om apparaten op afstand met je smartphone te bedienen. Je kunt zelfs wanneer je niet thuis bent op die manier het apparaat bedienen. Denk aan de lampen die je alvast aandoet als je de auto parkeert of je nog niet in huis bent (maar het wel moet lijken of er iemand is). Het is ideaal. Ook zijn de slimme stekkers te verbinden met een Google Home of Apple Siri om het ook mogelijk te maken de apparaten met stemcommando’s te bedienen.

   

  Een app voor je slimme stekker

  Met een app op je smartphone of iPhone is het mogelijk om op afstand je apparaten te bedienen. Het is ideaal om ook zeker te weten dat je een apparaat hebt uitgezet. De app voor de smartphone of tablet maakt het eenvoudig om ook een tijdschema te maken. Ideaal om zo nooit meer zelf de verlichting aan of uit te doen. Je gaat gewoon naar bed en de lampen gaan daarna ook uit. Of bijvoorbeeld het koffiezetapparaat aanzetten op een vaste tijd. Je wordt dan niet meer wakker van de wekker, maar die heerlijke koffiegeur.

   

  Nadelen van een slimme stekker

  De slimme stekkers zijn wat prijziger dan de normale stekkers. Het is een investering die je moet doen om van een “dom” apparaat een slim apparaat te maken. Het is in onze ogen de investering dubbel en dwars waard. Het is ook zo dat je vaak een basisstation moet aanschaffen. Tevens zijn veel stekkers op een specifiek platform aan te sluiten. Wanneer ze voor Apple toestellen gemaakt zijn moet je ook altijd een Apple telefoon blijven gebruiken. Gelukkig maken steeds meer bedrijven een app voor Android en voor Apple toestellen.

   

  De lange termijn

  Wanneer je kiest voor slimme stekkers en dus een slimme woning is dat een investering in de toekomst. Het is ideaal om gebruik te maken van de laatste technieken om je woning te verbeteren. Het is een aanvulling. De slimme stekkers kun je uiteraard ook meenemen wanneer je gaat verhuizen. Wanneer je voor kwalitatief hoogwaardige stekkers kiest kun je hier heel lang van genieten. Het blijft uiteraard altijd een persoonlijke afweging of je ze gaat kopen.

   

  Wat is belangrijk als je een slimme stekker koopt?

  Wanneer je een slimme stekker voor binnen of buiten wilt kopen is het belangrijk om op een paar zaken te letten. Zo is het belangrijk dat de slimme stekker een verbinding kan maken met het Wi-Fi netwerk. Als er een basisstation nodig is, is het goed om hier rekening mee te houden. Philips Hue heeft slimme stekkers zonder een basisstation. Er zijn echter ook merken welke dit wel hebben. Wanneer je slimme stekkers gaat kopen is het goed om te kijken hoe ze communiceren met eventuele apparaten die je al in huis hebt. Ook is het goed om te kijken hoeveel slimme stekkers je nodig hebt. Door de apparaten te kunnen koppelen met elkaar ontstaat er een groot voordeel. Hierdoor worden de slimme stekkers nog waardevoller in je woning.

   

  Koppel de slimme stekkers met andere slimme apparaten

  Het is ook mogelijk om de slimme stekkers te koppelen aan andere apparaten. Denk hierbij aan de slimme deurbel, de slimme camera of het slimme weerstation. Wanneer het gaat regenen kun je het zonnescherm weer in laten gaan. Ook kun je bij veel zon de sproeier aanzetten in de avond. Een slimme stekker buiten is dan ideaal. Het is goed om zonder hier zelf actief aan te denken taken uit te laten voeren in je huis.

   

  De betere merken slimme stekkers

  Wanneer je een nieuwe slimme stekker wilt gaan kopen dan kunnen we de slimme stekkers van Philips Hue, Hombli en Nedis Smartlife aanraden. Weet dat een slimme stekker een investering is in je woongenot. Het leven wordt een heel stuk gemakkelijker en prettiger. We weten zeker dat ook jij na een tijdje niet meer zonder jouw slimme stekkers kunt.

   

  Voldoende keuze

  Er is voldoende keuze als het gaat om slimme stekkers. Wanneer je een slimme stekker gaat kopen is het goed om te kijken hoe ze zijn te koppelen aan andere slimme apparaten in je woning (als je die al hebt). Het is goed om de slimme apparaten met elkaar samen te laten werken. Wanneer iemand bijvoorbeeld door de slimme bewegingssensor loopt moet de lamp buiten en binnen aangaan. Ook kun je direct de opnames van de beveiligingscamera starten. Juist door deze combinaties van het aanzetten van meerdere apparaten krijg je veel plezier van de slimme stekkers en slimme apparaten in je woning.

   

  Advies op maat van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen