Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Freek - Maandag 22 Oktober 2020

  Stappenplan: Twee Google Nest Audio speakers koppelen voor stereogeluid

  Wil jij écht een goede muziek- of mediabeleving? Dan is het mogelijk om twee Google Nest Audio speakers aan elkaar te koppelen. Door een dergelijke setup te realiseren creëer je helemaal zelf een stereo opstelling. De functie koppelen voor stereogeluid is overigens niet alleen beschikbaar op de Google Nest Audio, maar ook op de Google Home, Google Nest Mini, Google Home Mini en de Google Home Max. Overigens is het hierbij wel noodzakelijk dat er twee van dezelfde devices worden gekoppeld.

   

  Stap 1: Kies de juiste plek voor de speakers

  Het is enorm van belang dat beide speakers een goede plek in de ruimte krijgen. Naast dat je goed moet nadenken over het oppervlak waar je de speakers plaatst (stevig, vlak en niet te dicht bij de rand) is het ook zaak dat de speakers allebei op dezelfde hoogte worden geplaatst. Zet er dus voor niet één op de grond en één op de kast. Dit zal de geluidskwaliteit van de Google Nest Audio enorm beïnvloeden.

   

  Stap 2: Stel beide speakers in op de Google Home app

  Beide speakers dienen te worden ingesteld op de Google Home app. Zonder deze koppeling is het koppelen van twee apparaten, laat staan het gebruiken van één speaker, niet mogelijk. Is het gelukt om beide smart speakers hier in te stellen? Dan worden deze als het goed is als afzonderlijk apparaat weergegeven.

   

  Stap 3: De speakers koppelen

  Nu beide speakers worden weergegeven in de Google Home app is het noodzakelijk om de volgende stappen te doorlopen;

   

  Stappenplan

  1. Zorg dat je smartphone of tablet beschikt over een stabiele Wi-Fi-verbinding. Tevens dienen zoals hierboven al even genoemd alle devices gekoppeld te zijn aan het zelfde Google Home account.
  2. Open de Google Home app op je smartphone of tablet.
  3. Tik op één van de speakers die je wilt gaan koppelen.
  4. Tik rechtsboven op "Instellingen".
  5. Tik op "Speakerpaar" > "Volgende".
  6. Selecteer de twee apparaten die je wilt koppelen > "Volgende". 
  7. Let op dit moment goed op beide slimme speakers. Op één van de twee speakers zullen nu namelijk de lampjes wit gaan knipperen. Bekijk welke speaker dit is en klik in de app op "Links" of "Rechts" om de locatie van de desbetreffende speaker aan te geven. 
  8. Kies bij "Waar bevindt het paar zich?" een ruimte voor het speakerpaar > "Volgende".
  9. Geef een naam die jij graag gebruikt voor het gekoppelde speakerpaar > "Volgende" > "Gereed".

   

  Het is je gelukt!

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen