Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jorik van der Heide - Zaterdag 24 Oktober 2020

  Stappenplan: Google Nest Audio resetten

  Heb jij al een Google Nest Audio in huis? Van harte gefeliciteerd! Je bent op dit moment namelijk één van de eerste in ons land. De Google Nest Audio is de opvolger van de Google Home Speaker en heeft een aantal verschillen. Wat ons direct opviel aan deze box? Er zit geen knop op om de Nest Audio eenvoudig te resetten naar de fabrieksinstellingen. Hoe Google Nest Audio resetten dan wel moet? Dat lees je in deze blog!

   

  Waarom Google Nest Audio resetten?

  Laten we beginnen met te bespreken waarom je de Google Nest Audio zou willen resetten. Het is immers niet iets dat altijd even voor de hand liggend is. Je raakt namelijk een flink deel van je persoonlijke instellingen en voorkeuren kwijt. Voor het resetten van de Nest Audio zijn natuurlijk een aantal logische redenen te bedenken. Zo zou het kunnen zijn dat de Nest Audio niet helemaal naar wens werkt. In sommige gevallen wil het hierbij dan weleens helpen om alles leeg te maken en opnieuw te beginnen. Ook zou het voor kunnen komen dat jij niet de eerste gebruiker bent van de slimme speaker. In dit geval zou je vanzelfsprekend de boel willen resetten om zo de voorkeuren en instellingen van de vorige gebruiker/eigenaar te laten verdwijnen. Last but not least zou het voor kunnen komen dat je iets veranderd in huis of misschien wel helemaal veranderd van huis (verhuizing). In dit geval kan het zijn dat je lekker from scratch wilt beginnen om alles zo optimaal mogelijk in te stellen. 

   

  Google Nest Audio resetten doe je zo!

   

  Maar hoe moet ik de Google Nest Audio dan wel resetten?

  Gelukkig zijn er verschillende mensen die direct nadat zij de boxen hadden ontvangen direct op onderzoek uit zijn gegaan naar hoe de Google Nest Audio resetten dan wel werkt. Hoe dit precies moet? Dat lees je in onderstaand stappenplan. Wel zo makkelijk!

   

  Stappenplan

  1. Op de achterkant van de speaker zit een knop om de microfoon van de box uit te schakelen. Dit is stap één.
  2. Als het goed is zouden de lampjes aan de voorkant van de speaker nu van kleur moeten veranderen (oranje). Overigens zal in de meeste gevallen de Google Assistant ook via spraak laten weten dat de microfoon is uitgeschakeld.
  3. Op de bovenkant van de Google Nest Audio speaker zitten touch-knoppen. Houd je vinger voor ongeveer 5 seconden op het midden van de bovenkant van deze box.
  4. Als het goed is gaat de speaker nu intern voor je aan het werk en krijg je een vraag terug met of je écht wilt gaan resetten. Tevens gaat er aan de voorzijde nu slechts één lampje branden.
  5. Om de vraag van Google te bevestigen is het noodzakelijk om op dezelfde knop aan de bovenzijde te drukken. Doe dit nu echter voor 5 tot 10 seconden. Wanneer je dit lang genoeg hebt ingedrukt zullen alle lampjes aan de voorzijde oranje kleuren en krijg je een geluidssignaal te horen ter bevestiging.
  6. Het is je gelukt! De Google Nest Audio is nu teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

   

  Wat moet ik na reset opnieuw instellen?

  Wie enigszins ervaring heeft met het resetten van apparaten naar de fabrieksinstellingen is er waarschijnlijk mee bekend dat er met deze reset persoonlijke instellingen verloren gaan. Maar welke settings en voorkeuren zou jij na een reset precies opnieuw moeten instellen? Wij zetten er alvast een aantal voor je op een rijtje;

   

  • Opnieuw verbinden/koppelen met Google Home
  • Opnieuw toewijzen aan een kamer of een groep toewijzen
  • Muziekservice instellen (denk hierbij bijvoorbeeld aan Spotify)
  • De Google Assistant zal weer even aan je persoonlijke wensen moeten wennen
  • Bepaal goed welke informatie je wenst te delen en waar je goedkeuring voor wilt geven

   

  Vragen over de Google Nest Audio?

  Het kan natuurlijk voorkomen dat jij op dit moment nog vragen hebt over de Google Nest Audio. Geen enkel probleem! Bij Smartbright.nl hebben wij specialisten die ook jou graag op weg helpen met het optimaal benutten van jouw nieuwe Google speaker.

   

  Wil jij graag meer lezen over de Nest Audio? Kijk dan ook eens naar onze Google Nest Audio review.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen