Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lisa - Woensdag 22 Juni 2021

  Stappenplan: Google WiFi instellen? Zo doe je dat!

  Google WiFi instellen? Dit gaat enorm eenvoudig met het stappenplan dat wij hebben samengesteld. Voorkom frustraties en gebruik dit stappenplan bij de installatie. Wel zo makkelijk!

   

  Wat is Google WiFi?

  Google WiFi is een mesh-netwerk voor de Wi-Fi in huis. Door een mesh-netwerk te realiseren is het mogelijk om in elk hoekje van het huis een goede, en relatief stabiele, WiFi-verbinding te realiseren voor bijvoorbeeld jouw smartphone of de smart tv. 

   

  Wat is een mesh netwerk?

  Een mesh netwerk is een router met meerdere draadloze hulp zenders welke allemaal verbonden zijn met elkaar. Het kan een nodes zijn, een satelliet genoemd worden of een knooppunt. De hoofdrouter wordt verbonden met de andere routers en punten. Je kunt in huis zoveel steunpunten plaatsen als je wilt. Een normaal huis heeft vaak een mesh per verdieping nodig. De gemiddelde woning heeft er twee tot drie nodig.

   

  > Lees hier meer over wat een mesh netwerk precies is.

   

  Voordelen Google WiFi?

  Net zoals bij de vele andere producten waar wij artikelen over schreven zijn wij ook voor de Google Nest Wifi op onderzoek uitgegaan en hebben wij een x-aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk toch!?

   

  Overal in huis stabiele WiFi

  Door de verschillende knooppunten van de Google WiFi goed in huis te plaatsen en deze goed te verdelen realiseer je binnen een mum van tijd een sterk en vooral stabiel WiFi netwerk. Wie wil dat nou niet!?

   

  Vrij eenvoudige installatie

  Zoals wij hieronder beschrijven is het instellen van de Google Wifi helemaal niet zo ingewikkeld. Doorloop eenvoudig de verschillende stappen en raadpleeg, bij twijfel en waar nodig, de Google support wanneer je vastloopt. Over het algemeen ervaren mensen de installatie van de Google Nest WiFi als erg eenvoudig. Een enorm voordeel dus!

   

  Geen kabels meer trekken door het huis

  Vroeger was het noodzakelijk om, voor goede internetverbinding op zolder, een kabel te trekken van het modem in de meterkast beneden naar zolder. Hiervoor was het vaak noodzakelijk om gaten te boren in de betonnen vloeren en moesten enorm veel creatieve oplossingen bedacht worden om de kabels weg te werken. Met een mesh netwerk van WiFi is dit verleden tijd. 

   

  Wat heb je nodig voor instellen Google WiFi?

  Uiteraard zijn er wel bepaalde dingen vereist alvorens je kunt starten met het instellen van jouw eigen Google WiFi. Zo heb je een Google account nodig om het geheel aan te koppelen, heb je een Google Home-app nodig op je smartphone, heb je internetservice nodig in huis en een modem. Kort samengevat zijn dit dus de volgende elementen;

   

  • Google Account
  • Google Home-app
  • Internetservice
  • Modem

   

  Stappenplan Google WiFi instellen

  1. Download de Google Home-app.
  2. Sluit je Google WiFi-punt aan op het stroomnetwerk.
  3. Open de Google Home-app en druk linksboven op het plusje (+).
  4. Selecteer in de lijst die nu opent de optie "Apparaat configureren".
  5. Selecteer in de lijst die nu opent de optie "Nieuwe apparaten in huis configureren".
  6. Kies een huis waar het apparaat aan toegevoegd dient te worden.
  7. Google gaat het apparaat zoeken en zal aangeven "Google Wifi gevonden". Druk vervolgens op "Ja".
  8. Google WiFi zal verbinding gaan maken met de router.
  9. Geef je Google WiFi een naam (die kan elke naam naar wens zijn, ons advies is hier goed over na te denken).
  10. Stel een wachtwoord in voor je Google WiFi.
  11. Plaats verschillende Google Wifi punten door je huis en doe een mesh-netwerk-test.
  12. Je WiFi is ingesteld en werkt. Je kunt meer hierover altijd zien in de Google Home-app. Denk bijvoorbeeld aan up- en downloadsnelheden.

   

  Video: Google Wifi instellen

  Net zoals bij vrijwel elke release heeft Google bovenstaand stappenplan ook voor je samengevat in een mooie video. Deze video bekijk je eenvoudig hierover of via deze link.

   

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen