Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rosanna van Dam - Dinsdag 24 September 2020

  Wat is een mesh netwerk?

  Eigenlijk is het heel normaal om een draadloos netwerk in huis te hebben. Het wordt ook wel een draadloos thuisnetwerk genoemd. Vaak werkt alles helemaal goed. Vaak zijn er echter ook werkplekken of plekken waar je wifi net geen goed bereik heeft. Denk aan het einde van je tuin of het puntje van de zolder. Ook gebeurt het vaak dat het draadloze netwerk niet betrouwbaar is. De snelheid kan omhoog gaan en top zijn en dan weer wegvallen en waardeloos zijn. Het is natuurlijk niet prettige. Gelukkig is het mogelijk om overal access points te plaatsen om zo de dekking van het wifi te verbeteren. Het is wel belangrijk om UTP kabels door te trekken naar de access points. Het is een rot klus en het is mogelijk om wat kapot te maken. Het is mogelijk dat je weer kunt gaan schilderen of behangen. Natuurlijk is dat beter om het niet te doen. Laten we het echter over het Mesh netwerk hebben.

   

  Wat is een Mesh netwerk nu eigenlijk?

  Een mesh netwerk is een router met meerdere draadloze hulp zenders welke allemaal verbonden zijn met elkaar. Het kan een nodes zijn, een satelliet genoemd worden of een knooppunt. De hoofdrouter wordt verbonden met de andere routers en punten. Je kunt in huis zoveel steunpunten plaatsen als je wilt. Een normaal huis heeft vaak een mesh per verdieping nodig. De gemiddelde woning heeft er twee tot drie nodig.

   

  Draadloos je netwerk verlengen: het Mesh netwerk

  Door de vele slimme snufjes is het mogelijk om het mesh wifi netwerk snel uit te bereiden. Het kan tot wel 700 vierkante meter uitgebreid worden. Alle elementen in het mesh netwerk worden met elkaar verbonden vanuit de hoofdrouter. Het kan zelfs doorgaan tot aan de kelder.

   

  Wat is een mesh netwerk?

   

  Ontvangen en zenden op hetzelfde moment

  Het is mogelijk om met een router te ontvangen en te zenden op hetzelfde moment. Het is heerlijk om zo optimaal gebruik te maken van de bandbreedte waar je gebruik van kunt maken. Het is zo mogelijk om een film te streamen in je netwerk en ook om wat te downloaden. Het is geweldig en goed om zo gebruik te maken van je breedband internet verbinding. Het internet heeft veel te bieden. Wanneer de connectie echter niet goed is dan is het een probleem om toegang te krijgen tot het internet. Zorg dat dit jou niet overkomt!

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen