Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Freek - Zaterdag 25 Juli 2021

    Chromecast installeren binnen enkele stappen!

    Heb jij onlangs een Chromecast aangeschaft of overweeg jij een Chromecast aan te schaffen? Dan is de installatie voor veel mensen iets wat zij zien als een obstakel. Hoe werkt dit en welke stappen moeten er worden doorlopen bij het Chromecast installeren? Je leest het allemaal in dit artikel bij dé specialist in smart home producten. Wel zo makkelijk!

     

    Welke vragen beantwoorden wij in dit artikel?

     

    Chromecast installeren

     

    Wat is een Google Chromecast?

    Een Google Chromecast is een klein apparaat die kan worden aangesloten op de televisie door middel van een HDMI-aansluiting. Wanneer de volledige Chromecast installatie is doorlopen dan zorgt dit kleine apparaat ervoor dat een televisie en andere gekoppelde apparaten, zoals bijvoorbeeld de smartphone, beter kunnen samenwerken en worden uitgebreid in hun functionaliteiten. Met de Google Chromecast is het bijvoorbeeld mogelijk in binnen no-time een normale televisie om te toveren tot een smart tv.

     

    Ontstaan van de Chromecast

    De Chromecast, in eerste instantie vooral gezien als een "mediaplayer" van Google, werd op 24 juli 2013 geïntroduceerd. Sinds de release van deze eerste variant heeft Google echter niet stil gezeten. Zo zijn er al verschillende opvolgers van de Google Chromecast 1 gekomen. In 2015 bracht Google de Chromecast 2 op de markt, in 2018 gevolgd door de Chromecast 3. Overigens zijn dit niet de enige modellen die er op de markt beschikbaar zijn (geweest). Naar de Chromecast 1, 2 en 3 zijn er namelijk ook nog de Chromecast Ultra en de Chromecast Audio varianten.

     

    Waarom kiest met voor een Chromecast?

    Een Chromecast kan dé ideale oplossing zijn in meerdere situaties. Zo zou het kunnen zijn dat jij op werk een eenvoudige manier zoekt om hetgeen dat te zien is op jouw laptop ook te tonen op een groot scherm tijdens een vergadering. Maar ook kan het zijn dat jij graag van jouw 'simpele' televisie thuis een echte smart tv maakt en eenvoudig dingen wilt casten naar deze tv. Bij beide scenario's is de Google Chromecast dé ideale en vaak ook meest eenvoudige oplossing. Het voordeel hiervan? Geen kabels nodig tussen de verschillende apparaten!

     

    Welke apps zijn er beschikbaar voor de Google Chromecast? 

    Zoals aangegeven is het met de Chromecast dus mogelijk om van de normale televisie een smart televisie te maken. Hoe men dit doet? Door met een Chromecast niet alleen een verbinding met een andere 'slim-apparaat' mogelijk te maken, maar door ook apps en programma's beschikbaar te stellen via de Chromecast. Plug jij een Chromecast in jouw reguliere televisie? Dan kun je hierna eenvoudig de volgende apps gebruiken op je tv;

     

    • Netflix
    • Youtube
    • Videoland
    • NPO

     

    * Uiteraard is bovenstaande slechts een (enorm) kleine greep uit het totaal aantal apps dat de Chromecast van Google mogelijk maakt.

     

    Werkt een Chromecast met Google Home?

    Een vraag die wij enorm vaak hebben gekregen in de reacties onder onze andere artikelen en tevens een vraag waar wij een eenvoudig, en erg duidelijk, antwoord op kunnen geven; JA! De Chromecast is tegenwoordig zo ingericht dat deze kan samenwerken met Google Home en dus ook de Google Home Assistant. Door Google Home te koppelen aan de Google Chromecast is het bijvoorbeeld mogelijk, wanneer je beschikt over een slimme speaker zoals de Google Nest Mini, om spraakcommando's te geven aan je Chromecast en dus ook aan je televisie! Wanneer jij bijvoorbeeld roept "Oké Google, speel Friends op Netflix op de Chromecast", dan zal deze taak worden uitgevoerd. Ideaal!

     

    > Stappenplan voor het koppelen van Chromecast aan Google Home

     

    chromecast installatie

     

    Waar op letten bij Chromecast installatie?

    Het klinkt misschien ietwat voor de hand liggend, maar het is van belang om goed te controleren of de televisie of het beeldscherm waaraan jij de Chromecast wilt gaan koppelen de juiste ingangen beschikbaar heeft. Deze ingangen, ook wel poorten genoemd, zijn namelijk enorm van belang. Zonder deze vrije poorten kan de Chromecast namelijk niet (fysiek) gekoppeld worden aan de TV. Voor de Chromecast installatie heb je één vrije HDMI-poort nodig. De aansluiting op de Chromecast zelf is namelijk een HDMI-aansluiting zoals dit ook het geval is bij een HDMI-kabel.

     

    Stappenplan: Google Chromecast installeren

    Wij hebben met onderstaande stappen zo duidelijk mogelijk geprobeerd te formuleren welke stappen er dienen te worden doorlopen. Lukt het je niet helemaal of heb je wellicht een foutje ontdekt in onze uitleg? Wees dan vooral niet bang en laat het ons weten in de comments!

     

    1. Een Chromecast is te koppelen aan een televisie door middel van een HDMI-aansluiting. Zorg dat je de Chromecast aansluit op de gewenste HDMI-aansluiting.
    2. Installeer de Google Home-app door de Google Home-app te downloaden op je Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.
    3. Zorg dat je mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk dat je wilt gebruiken om je Chromecast-apparaat in te stellen. Als je een Chromecast Ultra instelt, kun je er ook voor kiezen deze rechtstreeks met je netwerk te verbinden via een ethernetkabel.
    4. Open de Google Home-app.
    5. Volg de stappen op de televisie en in de Google Home-app en je bent klaar.

     

    Casten met je smartphone? Dat doe je zo!

    Wil jij het scherm van jouw smartphone casten of streamen naar het scherm waar de Chromecast op is aangesloten? Geen enkel probleem! Dit is namelijk één van dé sterke features die de Google Chromecast mogelijk maakt. Benieuwd hoe je precies jouw smartphone-scherm kunt casten naar de tv? Dat lees je hier: Chromecast casten met smartphone.

     

    Hoe Google Chromecast resetten?

    Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets niet helemaal lekker werkt of dast je niet helemaal happy bent met bepaalde instellingen. In sommige gevallen is het dan het makkelijkst om de hele boel terug te zetten naar de basis, oftewel; resetten. Bij Smartbright.nl begrepen wij dat niet voor iedereen helemaal duidelijk is hoe men dit eenvoudig kan doen. Om deze reden schreven wij ook voor het resetten van de Google Chromecast een stappenplan: Chromecast resetten? Dat doe je zo!

     

    Advies Chromecast Installatie van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen