Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Freek - Zaterdag 22 Juni 2021

  Wat is Z-Wave en hoe werkt het?

  Eén van de meest gebruikte en genoemde protocollen binnen de smart home wereld is het Z-Wave protocol. In tegenstelling tot sommige andere protocollen is Z-Wave speciaal ontwikkeld voor de werking van smart home apparaten. Lees hier alles over dit protocol!

   

  Wat is een protocol precies?

  Een smart home apparaat moet communiceren om de verschillende uit te voeren taken goed uit te kunnen voeren. Om dit te kunnen doen maken de apparaten gebruik van een taal. Zo een taal noemt men een protocol. In de wereld van smart home is hier nog niet één vaste taal voor en om deze reden gebruiken verschillende apparaten verschillende protocollen. Om jouw smart home dus écht goed te kunnen laten functioneren en om jouw apparaten met elkaar te kunnen laten communiceren is het handig als deze apparaten ieder hetzelfde protocol ondersteunen. Een aantal protocollen die er op dit moment zijn zijn bijvoorbeeld Thread, Zigbee en Z-Wave.

   

  Wat is Z-Wave?

  Eén van de meest gebruikte en genoemde protocollen binnen de smart home wereld is het Z-Wave protocol. In tegenstelling tot sommige andere protocollen is Z-Wave speciaal ontwikkeld voor de werking van smart home apparaten. Waar sommige smart home apparaten de huidige Wi-Fi verbindingen gebruiken werkt dit bij Z-Wave net iets anders. Z-Wave maakt namelijk een extra netwerk aan naast het bestaande Wi-Fi-netwerk.

   

  Wat is een platform?

  Wanneer jij in huis uitkomt op drie verschillende protocollen en je moet per protocol een verschillende app gebruiken dan is dit niet bepaald een makkelijke manier van bedienen. Hier hebben verschillende partijen slim op ingespeeld door een zogenoemd platform te realiseren. Via een dergelijk platfrom is het mogelijk om alle apparaten van verschillende makelij, merken, protocollen vanuit één app te bedienen (of met stem uiteraard). Een greep uit deze platformen zijn de Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Homekit en Homey. 

   

  Advies Z-Wave van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen