Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Giel de Vries - Zaterdag 29 Mei 2020

  Waarom zou ook jij elektrisch moeten rijden?

  Het rijden van elektrische voertuigen kent de laatste jaren een enorme opmars, nu er al meer dan 100.000 elektrische voertuigen in Nederland rondrijden is het niet langer meer iets futuristisch of iets voor in de toekomst. Het wordt ook veel gepromoot door onder andere de overheid en milieuorganisaties. Elektrisch rijden is niet alleen milieubewust, maar brengt zeker nog meer voordelen met zich mee.

  Eén voordeel is al dat je eigenlijk nooit meer naar een pompstation hoeft. Bij bijna alle elektrische auto’s krijg je een eigen laadpaal (soms zelfs 2). Zo kan je gewoon terwijl je thuis bent of op het werk je auto opladen zodat deze weer helemaal vol is wanneer je hem nodig hebt. 

  Kosten

  De overheid stimuleert elektrisch rijden enorm en om ervoor te zorgen dat ook steeds meer mensen hierop overstappen kan je nu nog profiteren van een gunstige bijtellingsregeling. Hierdoor betaal je in 2020 nog slecht 8% bijtelling en hoef je bij de aanschaf van een volledig elektrische auto helemaal geen BPM te betalen. Daarnaast bespaar je niet alleen op de aanschaf van een elektrische auto, ook scheelt het rijden nog eens flink in de portemonnee. Zo ligt de prijs per gereden kilometer in een elektrische auto tot wel vier keer zo laag omdat elektriciteit een stuk goedkoper is om op te wekken dan fossiele brandstoffen.

  Rij ervaring

  Nu hoor je veel mensen zeggen dat de hele rijervaring verloren gaat door het elektrische rijden, de ronkende motor, de geuren die de auto produceert et cetera het hoort bij het autorijden. Dat snappen we heel goed, maar het rijden in een elektrische auto brengt ook een hele ervaring met zich mee.

  Zo wordt de stilte van elektrisch rijden erg rustgevend bevonden en kan je zelfs beter genieten van je favoriete muziek tijdens je rit zonder dat je gestoord wordt door een motor die de hele rit aan het loeien is. Ook voor de mensen om je heen heeft elektrisch rijden voordelen. Stel je eens voor: je woont in een drukke stad of aan de snelweg en wilt eigenlijk op tijd slapen, maar dat gaat niet door al het kabaal dat auto’s produceren. Met alleen maar elektrische auto’s heb je hier nooit meer last van.

  Ben je nog niet helemaal overtuigd en ben je toch opzoek naar een wat speelse rijervaring? De elektromotor in een elektrische auto kan tot tegenstelling van een motor met fossiele brandstof direct het maximale koppel leveren. Dit houdt in dat zodra het gaspedaal ingetrapt wordt de auto wegschiet. Dit is een kenmerk waar een brandstofauto niet tegenop kan boksen. Zo zal je in een elektrische auto ook menig stoplicht sprintje winnen. Het snelle optrekken is niet alleen leuk bij een het stoplicht, maar kan ook heel handig zijn bij het inhalen of het invoegen op de snelweg.

  Schrijf je in voor de Bright Community!

  Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

  *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen