Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rachel de Weerd - Maandag 21 Juni 2020

  Waarom is stabiele WiFi in een smart home noodzakelijk?

  Bij een smart home is het belangrijk om een goed en sterk netwerk te hebben. Het is belangrijk dat de slimme apparaten in de tuin een sterk signaal krijgen. Denk aan de slimme grasmaaier en ook de slimme sproeier. Daarnaast is het ook in het huis van groot belang. Kies voor een sterke router en een goede provider voor jouw internet. Het netwerk moet sterk zijn en daarnaast ook veilig.

  De noodzaak van een stabiel netwerk

  Er zijn veel apparaten die gebruik maken van het Wifi. De draadloze verbindingen maken lange kabels overbodig. Het past perfect bij een smart home. De Wifi frequentie is in de meeste gevallen 2,4 GHz. Alle slimme apparaten worden hierop aangesloten. Het is mogelijk voor de slimme apparaten om met elkaar te communiceren.

  De soorten Wifi verbindingen

  De meest gebruikte Wifi is het Wifi N. Het heeft een snelheid van 150 mbit per seconde. De Wifi AC is een stuk sneller. Het is ideaal om muziek en beeld mee te streamen. Denk aan de beelden van Netflix in je slimme huis.

  5 GHz voor een optimale snelheid

  Kies een Wifi router welke werkt op een 5 GHz frequentie. Het is mogelijk om zo een stabieler Wifi netwerk te krijgen in je slimme huis. Ook is de kans op interferentie veel lager dan bij een 2,4 Ghz frequentie.

  Wifi versterkers

  Het is mogelijk om gebruik te maken van een Wifi repeater om het signaal in huis te vergroten. Er zijn verschillende soorten Wifi repeaters. Het is belangrijk om een sterk en stabiel netwerk te krijgen.

  Wat is een Mesh netwerk?

  Bij een Mesh netwerk wordt het wifi signaal van station naar station doorgestuurd. Een Wifi Mesh router heeft minimaal drie stations. Ze worden ook wel Nodes genoemd.

  Een goede keuze: de TP Link Deco M9 Plus

  De TP Link Deco M9 Plus is een uitstekende keuze om een Mesh netwerk te krijgen. Het is eenvoudig aan te leggen en biedt een zeer sterke verbinding.

  Waar koop je de Wifi apparatuur?

  Er zijn verschillende plekken om de juiste Wifi apparatuur aan te schaffen. Het ligt voor de hand om het via het internet te doen. Het is mogelijk om zo je Wifi netwerk een upgrade te geven. Op het internet is het mogelijk om de opties te vergelijken. Ook zie je direct wat de kosten zijn. Het wordt je gemakkelijk gemaakt om de juiste Wifi apparatuur te kopen.

  Kwaliteit

  Uiteraard geldt ook voor een stabiele Wifi dat kwaliteit boven een lage prijs gaat. Het is net als bij zoveel producten en diensten: goedkoop is duurkoop. Het is belangrijk om niet direct naar de laagste prijs te kijken. Het is vaak verleidelijk. Het is beter om te kiezen voor een goede kwaliteit. Door minder vaak een nieuwe Wifi aan te schaffen bespaar je meer geld. Het is eigenlijk allemaal wel bekend. We willen je er echter nog even op wijzen om de beste Wifi router en apparatuur aan te schaffen van dit moment.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen