Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Freek - Maandag 22 Mei 2021

  Waar op letten bij het kopen van een slimme deurbel?

  Steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel. Het is een populair product als het gaat om smart home producten welke helpen om de beveiliging van de (slimme) woning te verbeteren. De verschillende deurbellen beschikken over een camera welke heel gemakkelijk aan een smartphone gekoppeld kan worden. Uiteraard kun je ook kiezen om het aan een tablet te koppelen. Er zijn meerdere mogelijkheden om de slimme deurbel ook aan andere slimme apparaten te verbinden.Het is zo mogelijk om er optimaal gebruik van te maken. De laatste tijd zijn er verschillende nieuwe modellen bij gekomen. Waar moet je dan eigenlijk op letten als je er een gaat kopen? Wij van Smartbright.nl hebben al een selectie gemaakt uit de betere slimme deurbellen. We laten je echter graag zien waarom we voor bepaalde slimme deurbellen hebben gekozen.

   

  Gewoon een slimme deurbel kiezen en bestellen?

  Wanneer je een draadloze deurbel of video deurbel gaat kopen dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het is belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Kies niet de eerste de beste slimme deurbel die je tegenkomt. Het is belangrijk om te kijken of hij op je omlijsting van de buitendeur past bijvoorbeeld. Ook de technische mogelijkheden, het opnemen van de camerabeelden en de stroomvoorziening zijn belangrijk bij het kiezen van een slimme deurbel. We helpen je graag om de beste keuze te maken voor jouw woning.

   

  Aanbieding

  Videodeurbel Hombli

  De Videodeurbel Hombli houdt dag en nacht in de gaten wie er aan de deur komt en aanbelt. Je hoeft nooit bang te zijn dat je iemand mist. Iedere bezoeker of pakketbezorger kun je nu te woord staan.

  ✔ 2 megapixel beeld ✔ High defenition nachtzicht

  €139,99  nu voor €129,99

  Bekijk aanbieding!

   

   

  Welke aansluitingsmogelijkheden heeft de slimme deurbel?

  In de eerste plaats is het belangrijk om te kijken waar de stroomvoorziening vandaan komt. Wanneer de stroomvoorziening niet aanwezig is of niet matcht is het goed om een draadloze deurbel te kiezen. De video deurbel is dan zonder een direct stroomaansluiting te gebruiken. Houd wel goed in de gaten wanneer de batterij leeg is. Dan werkt de video deurbel immers niet meer. Een deurbel welke is aangesloten op het stroomnetwerk heeft hier geen last van. Het is daarom ook de beste keuze. Wanneer je trouwens de stroomkabels wilt verleggen is het slim om een expert in te schakelen. Zo voorkom je een verkeerde installatie en ook problemen met je stroomaansluitingen.

   

  Draadloze deurbellen werken op batterijen of een accu en kun je plaatsen waar je maar wil. Let goed op de accu-/batterijduur van de deurbel! Normaliter gaat de accu van een deurbel enkele maanden tot een jaar mee. Let ook op of je de deurbel in zijn geheel moet verwijderen om op te laden, of dat de deurbel een gemakkelijk te verwijderen accu heeft, die je er later weer op kan klikken.

   

  Kijk naast de stroomvoorziening ook naar de afmetingen

  Het is belangrijk om een deurbel te hebben die netjes en mooi op de deur zit of het kozijn. Wanneer de video deurbel te groot is dan kan het zelfs problemen veroorzaken bij het openen en sluiten van de deur. Iets wat je moet voorkomen. De meeste video deurbellen zijn redelijk groot. De Hombli videdeurbel kan echter een goede keuze zijn, omdat deze wat smaller is.

   

  Waar op letten kopen slimme deurbel

   

  De eigenschappen en kwaliteit van de camera

  Een video deurbel koop je natuurlijk om de camera. Het is daarom goed om hier goed bij stil te staan. Kies een slimme deurbel met een camera die past bij jouw wensen. Waar moet je op letten?

   

  De kijkhoek van de deurbel

  Het gezichtsveld van de camera wordt door de kijkhoek bepaald. Hoe hoger het aantal graden is, hoe groter het gezichtsveld is. HEt is handig om zo een beter beeld te krijgen van de hele situatie. Ook kan niemand dan net langs de camera lopen om niet in beeld te komen. De kijkhoek moet voldoende zijn om het hele beeld te pakken, wat je normaal ook ziet.

   

  Nachtzicht camera nodig?

  Het is ook handig om een camera met nachtzicht te hebben. Het beeld is dan in de avond een stuk beter. Het is niet nodig om een buitenlamp aan te hebben om te zien wie er voor de deur staat. Vooral in de wintermaanden is dit erg prettig, omdat het dan al een stuk eerder donker wordt. Het zorgt voor net dat stukje extra veiligheid.

   

  Video-opslag van de beelden

  De beelden moet je ook ergens opslaan om ze terug te kijken. Het is mogelijk om het op een sd kaart te doen in de deurbel. Ook is het mogelijk om het in de cloud op te slaan. Zo kun je het altijd terugkijken, zelfs als iemand het SD kaartje eruit haalt en meeneemt. Let er even op of er een abonnement nodig is om de beelden in de cloud te kunnen bekijken.

   

  De Nederlandse wet en de slimme deurbel

  Denk ook goed na over de de Nederlandse wetgeving. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om dag en nacht continu opnames te maken met de video deurbel, wanneer het de openbare weg of een openbaar terrein filmt. Vooral in een appartement of een woning kan dit het geval zijn. Het is dan beter om een deurbel te nemen welke met de camera alleen opneemt als de bel afgaat.

   

  De onbekende merken

  Wanneer je een slimme deurbel wilt gaan kopen dan is het belangrijk om voor een goed merk te kiezen. Kies niet voor een merk wat onbekend is. Mogelijk is het wat goedkoper dan de bekende merken, zoals Imou, Ezviz, Hombli en Nedis. De kans is echter zeer groot, dat de beveiliging niet goed is en ook anderen kunnen meekijken met de camerabeelden. Het is een onprettige gedachte. Je kiest immers voor een video deurbel om je veiliger te voelen. Lees ook de ervaringen op onze site van de verschillende video deurbellen. Zo kun je een goede keuze maken.

   

  Bewegingssensor in de deurbel

  Een goede aanvullende functie van een slimme deurbel is de bewegingssensor. Wanneer iemand in het bereik van de bel komt krijg jij hier al een signaal van nog voordat ze op de deurbel hebben gedrukt. HEt is natuurlijk prettig om zo te weten wie er allemaal in de buurt van je voordeur komt. Stel het wel zo in dat het niet bij iedereen die over de stoep loopt al afgaat, maar pas als iemand echt naar je voordeur loopt. Het is vaak eenvoudig om de gevoeligheid van de sensor in te stellen.

   

  Het Wifi signaal

  Om de video deurbel goed te laten werken is een wifi signaal nodig. Vaak gebruiken de slimme deurbellen een 2.4 GHz wifi netwerk. Sommige werken met het 5.0 GHz signaal. Het is ook belangrijk om een goed signaal te hebben bij de plek waar de bel hangt. Wanneer het signaal niet sterk genoeg is zal dit de kwaliteit van de video beperken en ook pushmeldingen niet altijd even goed laten werken. Controleer dus met je smartphone hoe goed het signaal is bij de voordeur of waar de bel hangt. Eventueel kun je een wifi repeater gebruiken om het signaal een boost te geven tot aan de plek van de slimme deurbel.

   

  waar op letten kopen slimme deurbel

   

  Welke functies heeft de video deurbel?

  Iedere video deurbel heeft zijn eigen functies. Het is een veel uitgebreidere bel dan de deurbel, die we gewend zijn. Hier kun je alleen maar een geluidssignaal mee maken. Er zijn verschillende opties bij de verschillende slimme bellen. We bespreken ze graag met je. Zo weet je wat er mogelijk is en ook of het bij jouw wensen past.

   

  Spreken met de persoon voor de deur

  Het is natuurlijk prettig om ook te kunnen communiceren met de persoon voor de deur. Bijvoorbeeld om te zeggen dat je er over een uurtje wel bent, de pakketbezorger het pakket bij de buren kan afgeven of om een andere boodschap door te geven.

   

  Zien wie er voor de deur staat

  Het helpt uiteraard nog beter om met iemand te praten doordat je kunt zien wie er voor de deur staat. Is het iemand die je kent of een onbekende? Is het echt wel de postbezorger of niet? Het kan net dat kleine extra geven om zeker te weten dat alles goed is.

   

  Gezichtsherkenning?

  Het is zelfs mogelijk tegenwoordig om op basis van het gezicht een ander speciaal belsignaal af te laten gaan. Je weet dan dat het iemand is waar je extra aandacht aan wilt geven. Het kan je vader, moeder, vriend of vriendin zijn.

   

  Koppel je slimme deurbel met andere slimme apparaten

  Het is ook fijn om de deurbel samen te laten werken met andere apparaten in je slimme huis. Het is mogelijk om koppelingen te maken met de verlichting, met Google Home en ook met een speaker. Daarnaast kun je ook het slimme slot open laten gaan als je iemand verwacht of bijna thuis bent.

   

  De slimme deurbel heeft veel te bieden

  Er zijn volop voordelen wanneer je voor een slimme camera bel kiest. Het is vooral prettig op het gebied van beveiliging en veiligheid. Je voelt je veel veiliger als je thuis bent. Je kunt immers eerst kijken wie er voor de deur staat. Ook kun je communiceren met de persoon voor de deur zonder dat je de deur open hoeft te doen. Wanneer je niet thuis bent lijkt het net alsof je er wel bent. Het huis lijkt ook beter beveiligd wat een afschrikkende werking heeft op inbrekers. Uiteraard kun je zo ook je huis in de gaten houden zonder dat je er bent. Je kijkt dan even mee met de camera van de slimme deurbel.

   

  waar op letten kopen slimme deurbel

   

  Mis geen pakketbezorger

  Daarnaast zal je nooit meer een pakketje missen. Je kunt de bezorger vragen om het bij de buren af te geven, achter de schutting te leggen of op een andere plek. Het is ideaal om zo bij thuiskomst het pakketje te vinden en niet meer op te hoeven halen bij een ophaalpunt.

   

  Wie staat er voor de deur?

  Ook kun je nu de hele dag zien wie er bij je aanbelt en langskomt. Zelfs wanneer je net even op de wc zat kun je het controleren. De koppeling met de smartphone is ideaal, waardoor je overal en altijd kunt zien wie er voor de deur staat. Door de koppelingen met de andere slimme apparaten in huis zijn er volop mogelijkheden om een smart speaker, de slimme lampen of het slimme slot te bedienen.

   

  Aanbieding

  Videodeurbel Hombli

  De Videodeurbel Hombli houdt dag en nacht in de gaten wie er aan de deur komt en aanbelt. Je hoeft nooit bang te zijn dat je iemand mist. Iedere bezoeker of pakketbezorger kun je nu te woord staan.

  ✔ 2 megapixel beeld ✔ High defenition nachtzicht

  €139,99  nu voor €129,99

  Bekijk aanbieding!

   

   

  De slimme deurbel met camera groeit in populariteit

  Waarschijnlijk is het je zelf al opgevallen dat steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel. Wanneer je een blokje omgaat moet je er maar eens op letten. Ook vrienden en familieleden zul je, als je er op let, steeds vaker een slimme deurbel hebben. Een deurbel met camera is gemakkelijk en het geeft je een veilig gevoel. Het is ideaal om te kunnen zien wie er bij je voor de deur staat. Zelfs als je op de bank zit kun je er gebruik van maken om zonder iets van je film of serie te missen te zien wie er voor de deur staat.

   

  Evolutie van kloppen op het raam tot slimme deurbel

  De normale deurbel was een ware verrijking ten opzichte van het kloppen op de deur of het raam om te ontdekken of iemand thuis is. Het was toendertijd een nieuwe techniek, welke we overal terugzagen. De deurbel is echter nog wat beter geworden en meer van deze tijd doordat het met een camera is verrijkt. Het is nu mogelijk om zelfs als je niet in huis bent te zien wie er voor de deur staat. Je kunt zelfs met die persoon praten om instructies te geven of een boodschap. Wel zo prettig. Het is ideaal voor de persoon die de slimme deurbel heeft, maar ook voor de persoon die langs komt.

   

  Slimmer wonen, voor meer plezier en gemak

  Steeds meer mensen gebruiken steeds meer slimme apparaten in huis. Een slimme woning start vaak bij slimme verlichting of bij een slimme deurbel. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zeker als je kijkt naar de opties om de slimme apparaten met elkaar samen te laten werken gaat er een compleet nieuwe wereld open. De slimme deurbel mag natuurlijk niet ontbreken en is een goede opstap om nog meer slimme apparaten in je woning te halen. Het zorgt voor een betere beveiliging, meer gemak en ook een goed gevoel.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen