Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorik van der Heide - Woensdag 29 December 2021

    Slimme stekker Google Home? Deze stekkers werken er mee samen!

    Ben jij op zoek naar een slimme stekker die samen kan werken met Google Home? Dan ben jij bij dit artikel aan het juiste adres. We leggen uit wat een slimme stekker precies is, wat Google Home inhoudt, maar ook welke stekkers met Google Home samenwerken. Wel zo makkelijk!

     

    Google Home platform

    Google home als platform is iets dat de meeste mensen over het algemeen wel kennen. Het bedrijf dat zich van origine vooral bevond op het gebied van zoekmachines is inmiddels niet meer weg te denken uit de smart home wereld. Met de Google Home-oplossingen is het mogelijk om slimme apparaten te koppelen, te bedienen met een app, maar ook om het geheel te besturen met je stem.

     

    De Google Home-app

    Naast dat met de term Google Home de slimme speaker van Google kan worden bedoeld is het ook de naam van de smart home app van Google. Een prachtige centrale manier om al jouw smart home apparaten in huis te bedienen. Een Google Home-app is bijvoorbeeld ook nodig, in combinatie met een Google Nest Mini of een Google Nest Audio, om spraakbesturing in huis mogelijk te maken.

     

    Wat is de Google Assistant?

    In werkelijkheid is het toch écht de Google Assistant die de spraakbesturing van Google mogelijk maakt. Dit stukje software is verwerkt in onder andere de smart speakers van Google Nest. Overigens zit deze software niet alleen in speakers van Google zelf. Ook andere merken zoals Sonos en Harman Kardon hebben speakers die met de Google Assistant werken. Vroeger had google een dienst genaamd Google Now. Deze dienst heeft Google een opvolger gegeven met de naam Google Assistant. De introductie van Google Assistant was in mei 2016 en sindsdien is het stukje software te vinden op veel slimme apparaten van Google (Nest).

     

    De slimme stekker en hoe het werkt?

    Een slimme stekker of smart stekker is een stekker die je tussen het stopcontact doet en jouw apparaat wat je gebruikt. Het is Het is hierna mogelijk om het apparaat te bedienen via jouw eigen smartphone. Je installeert een app op je smartphone om zo gebruik te maken van de slimme stekker. Het apparaat is opeens een slim apparaat geworden. Het kan een slimme lamp zijn, maar ook een slim zonnescherm, slimme verduistering of slimme radio bijvoorbeeld. Er zijn veel mogelijkheden. Door een slimme stekker te gebruiken is het mogelijk om te besparen op de jaarlijkse energie kosten. Je hebt zo immers veel meer controle over het energieverbruik.

     

    Voordelen van een slimme stekker

    We noemden net al dat je energie kunt besparen met een slimme stekker. Daarnaast is het natuurlijk handig om apparaten op afstand met je smartphone te bedienen. Je kunt zelfs wanneer je niet thuis bent op die manier het apparaat bedienen. Denk aan de lampen die je alvast aandoet als je de auto parkeert of je nog niet in huis bent (maar het wel moet lijken of er iemand is). Het is ideaal. Ook zijn de slimme stekkers te verbinden met een Google Home of Apple Siri om het ook mogelijk te maken de apparaten met stemcommando’s te bedienen.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

    Welke slimme stekkers werken met Google Home?

    De smart plug van Philips Hue

    Ook Philips Hue beschikt naast de slimme verlichting over een slimme stekker. Ook bij Smartbright.nl hebben wij deze Philips Hue Smart Stekker in ons assortiment. Maak je bestaande 'gewone' verlichting slim met de Philips Hue slimme stekker. Steek de Philips Hue slimme stekker in het stopcontact en sluit vervolgens je bestaande verlichting er op aan. Schakel je verlichting aan of uit met de Philips Hue Bluetooth app of zelfs met je stem. Extra functies, zoals het instellen van timers, zijn mogelijk als je verbinding maakt met de Philips Hue bridge. Let bij deze stekker dus goed op dat er een bridge nodig is van Philips Hue. De Philips Hue slimme stekker heeft een onopvallend en compact formaat met aan de bovenkant een extra aan/uit-schakelaar. De stekker is voorzien van randaarde (type F), geschikt voor gebruik in Nederland en vele andere Europese landen. 

    De slimme stekker van Hombli

    Met de Hombli Slimme Stekker is het mogelijk om ieder apparaat in je huis om te toveren tot een slim apparaat. De slimme stekker werkt samen met het wifi netwerk in je huis. Hiermee is het mogelijk om de Hombli Slimme Stekker te bedienen via de Hombli app. Ook kun je de Hombli Slimme Stekker koppelen aan Google Assistant of aan Amazon Alexa. De Hombli Slimme Stekker is eenvoudig te installeren. Je hebt enkel de slimme stekker nodig, wifi en de app. Hierna kun je de Hombli Slimme Stekker heel gemakkelijk installeren en gaan gebruiken in je huis. Naast een stekker met één ingang is het bij Hombli ook mogelijk om een slimme stekker aan te schaffen met twee ingangen. Zo kun je meerdere apparaten in één keer slim maken. Een ideale start van jouw smart home!

    De slimme stekker van Nedis

    Je hoeft echt geen technisch wonder of elektricien te zijn om aangesloten apparatuur op afstand te bedienen en te automatiseren. Het enige dat je daadwerkelijk nodig hebt is een slimme stekker en je Wi-Fi-router. Met de intuïtieve app van Nedis SmartLife heb je de mogelijkheid om apparatuur van op afstand en automatisch aan en uit te schakelen. De app werkt zelfs met spraakbedieningsystemen zoals Amazon Alexa en Google Home. Een groot voordeel van een smart plug van Nedis SmartLife? De smart plug komt vaak voor een vele malen scherpere prijs dan bij concurrenten zonder dat hier daadwerkelijk kwaliteit voor wordt ingeleverd.

     

    Advies slimme stekkers van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen