Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Woensdag 20 Mei 2024

    Maakt het merk uit bij USB-C laden op je iPhone?

    Je was ongetwijfeld verbaasd toen je je iPhone hebt opgehaald of hebt ontvangen: er zit geen lader in het doosje. Dat komt door de wetten in Europa, die bepalen dat fabrikanten geen oplader meer mee mogen leveren. Die moeten consumenten zelf aanschaffen, of ze moeten de lader gebruiken die ze al hebben. Daarom moeten alle smartphones vanaf december 2024 met USB-C opgeladen kunnen worden. Maakt de soort lader die je gebruikt dan nog uit?

    De oplader van Apple is de beste keuze

    Laten we met de deur in huis vallen: ja, de soort lader die je gebruikt, maakt echt uit. Apple maakt zelf een 20 watt USB-C oplader, en die werkt perfect met de laatste iPhone. Er zijn ook opladers van 30 watt, maar eigenlijk maakt dat nauwelijks verschil in oplaadsnelheid. Met een oplader van 20 watt kun je al je Apple-apparatuur opladen, ook een iPad of een lichte notebook.

    Heb je nog een oude 18 watt oplader van Apple liggen, dan kun je deze ook gebruiken. Deze versie kan met de meeste toestellen snelladen, maar niet altijd snel genoeg. Wat dat betreft, is het een aanrader om de nieuwste iPhone oplader te kopen, zodat je altijd kunt profiteren van de hoogste laadsnelheid.

    Is een goedkope oplader goed genoeg?

    Je kunt overal hele goedkope opladers vinden. Zelfs bij het bekende AliExpress. Maar zijn die laders goed genoeg voor je iPhone? Eerlijk gezegd kunnen we ze niet aanraden. Het probleem met deze laders is dat je niet weet welke onderdelen erin zitten, en de kwaliteit vaak bedroevend laag is. Soms merk je dat in de snelheid van het laden, maar vooral de veiligheid is een probleem.

    Veel mensen laden hun telefoon ‘s nachts op. Een goedkope oplader is niet betrouwbaar, en kan tijdens het laden zelfs in rook opgaan of ontploffen. We kunnen je aanraden om een oplader van Apple zelf te kopen, of een van een gelijkend merk.

    Welke merken oplader zijn een goed alternatief voor Apple?

    Vind je de gewone oplader van Apple wat te duur, dan kun je ook kiezen voor alternatieven. Zo kun je ook prima af met de alternatieve lader van bijvoorbeeld Belkin. Ook verschillende  hoesjes- en screenprotectorfabrikanten maken laders. Aanraders zijn merken zoals Accezz, iMoshion en Vivo.

    Het is belangrijk dat je kiest voor een oplader die door de Europese Unie is goedgekeurd. Dit zijn de laders met een CE-logo erop. Deze kun je over het algemeen veilig gebruiken. 

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen