Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dirk van der Spek - Zaterdag 21 Mei 2020

   Kan ik mijn deur op afstand openen? Zo ja, hoe dan?

   Een smart home is steeds slimmer te maken. De laatste stap waar je misschien nog op zit te wachten is de mogelijkheid om gewoon op afstand de deur van je woning te kunnen openen. Zo kan je iedereen binnenlaten zonder op te hoeven staan en kan je zelf gemakkelijk naar binnen wanneer je je handen vol hebt. Het is dan ook fijn om te weten dat er al verschillende opties zijn om dit te verzorgen. Het is leuk om eens te kijken hoe je dit aanpakt. Wat je hier voor nodig hebt is een stukje slimme beveiliging, namelijk; Slimme deursloten

   Gebruikmaken van een smartphone

   De gemakkelijkste manier om deuren op afstand te openen, is door het gebruik van een smartphone. Met een app kan je alles heel snel verzorgen. Een goede extra functie van het gebruik van een app is het inzicht dat je ermee hebt. Zo kan je bijvoorbeeld altijd en overal zien of je deur wel goed op slot zit. Wanneer je bijvoorbeeld gehaast de deur uitgaat, kan je deze alsnog op slot doen met behulp van je app. Dit geeft je een heel veilig gevoel. Ook kan je inzicht hebben in wie er allemaal een digitale sleutel bezitten.

   Gebruikmaken van een slimme camera

   Een tweede manier om te zorgen dat het slot van de deur opent, is door gebruik te maken van een slimme camera. Dit kan een losse camera zijn, maar tegenwoordig zijn er ook slimme deurbellen met daarin een camera. Dit is ook een goede manier om te zien wie er voor de deur staan. Op je smartphone kan je overal op de wereld een beeld krijgen van wat er voor jouw deur gaande is. Je kunt dan vrienden bijvoorbeeld vast binnenlaten wanneer het regent, maar je zelf nog niet thuis bent. Dit is een groot voordeel.

   Gebruikmaken van bediening op afstand

   Er zijn ook twee methoden om met behulp van bediening op afstand de sloten van de deuren te kunnen openen. In de eerste plaats is er natuurlijk de afstandsbediening. Dit is de oervorm van smartbediening die al tientallen jaren bestaat. Ook voor deuren werkt dit nog altijd. De tweede optie is het gebruik van je stem. Het toevoegen van opties met betrekking tot een spraakassistent zorgen ervoor dat je gewoon een commando kunt roepen om de sloten te openen. Dit de manier die tegenwoordig meer en meer in opkomst is. Spraak wordt steeds meer gebruikt.

   Codes en persoonlijke kenmerken

   Tot slot zijn er nog mogelijkheden om met bijvoorbeeld een pincode je deur op afstand te openen. Je gebruikt dan een zogenaamde keypad. Dit is een apart blokje waarmee je de code kunt intoetsen zodat de deur van het slot gaat. Ook het scannen van persoonlijke kenmerken komt langzaam maar zeker meer voor. Bekend is de vingerafdruk. Daarnaast is ook de irisscan in opkomst. Dit zijn kenmerken die niemand anders heeft. Zo zijn er dus talloze goede manieren om deuren op afstand te open. Of dan in ieder geval toch te openen zonder een sleutel te gebruiken.

   Haal meer uit jouw smart home

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »