Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hugo Staal - Vrijdag 21 Juni 2024

  Duurzaam smartphone gebruik? Dit zijn tips!

   

  Duurzaamheid, het belang van het klimaat en bewustwording omtrent de eigen footprint zijn meer dan ooit een actueel onderwerp. Iedereen is zich steeds meer bewust van de eigen impact op de wereld en de gevolgen hiervan voor volgende generaties. Vroeger had dit nog op kleine zaken impact, vandaag de dag heeft het op alles wat we doen een invloed. Van de vakantie die we boeken, de kleding die we kopen tot de abonnementen die we afsluiten. Ook bij het kiezen en gebruiken van je mobiele telefoon speelt het een rol. Hoe je hier vandaag de dag een bewuste keuze in maakt en duurzaam kiest? Lees snel verder.  

  De beste keuze 

  Naast de omgang van jezelf met de smartphone, kun je vandaag de dag ook nog bewust kiezen voor een telefoonmerk waar duurzaamheid de basis is. Dit merk is fairphone. Voorheen werd er nog wel eens lacherig gedaan over dit merk, maar vandaag de dag is het een speler die niet meer weg te denken is. Wanneer we kijken naar de fairphone 5 review, dan zien we ook dat dit kwalitatief een fantastisch toestel is. Dit merk heeft duurzaamheid niet als bijzaak, maar als hóófdzaak gemaakt. De fairphone 5 heeft daarnaast alle eigenschappen die je van een smartphone vandaag de dag mag verwachten, van een topcamera tot de mogelijkheden om je slimme huis te coördineren. Daarom is dit by far de beste keuze wanneer jij bewust met je smartphone wilt omgaan.  

  Het gebruik 

  Wanneer je al een smartphone hebt die goed werkt dan hoef je deze niet direct om te wisselen. Er zijn namelijk ook nog dingen die je kan doen om je eigen gebruik meer verantwoord te maken. Allereerst is het met telefoons net als met kleding; gebruik het zolang dit het goed doet. Dus niet je smartphone na het verlopen van de waarschijnlijk tweejarige termijn in de la gooien en een nieuwe aanschaffen. Gebruik het zo lang het kan en sluit dan een sim only abonnement af. Wil je toch een nieuwe? Verkoop (of geef) de oude dan aan iemand die er nog jaren plezier van heeft óf verkoop het aan een winkel met refurbished producten. Naast dat dit veel duurzamer is, levert het je ook nog geld op. Een mooie win-win situatie dus. Mocht je eigen telefoon tijdens de sim only periode kapot gaan, dan kun je hem ‘gewoon’ vervangen want een sim only kun je heel flexibel afsluiten. Ook kun je zelf voor een refurbished telefoon gaan. Dit is tegenwoordig helemaal vertrouwd om te kopen omdat er nog een expert naar heeft gekeken, en daarom geven ze zelfs garantie af. 

   

  Kortom, investeren in duurzaam telefoongebruik is vandaag de dag iets waar je ook bijna niet meer omheen kunt. Er zijn merken zoals fairphone die hier zich specialist in hebben gemaakt, maar ook je eigen gedrag kan hierbij zeker een groot verschil maken. Verschillen die je niet alleen in je eigen duurzaamheidsfactor terug gaat zien maar ook in je portemonnee. En wie wordt daar nu niet blij van?

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen