Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 22 Maart 2024

  Bescherm je smart home met een woonverzekering

  Slimme toepassingen geven de woning gemak en duurzaamheid. Maar als de toepassingen eenmaal gerealiseerd zijn, is het fijn om de zekerheid te hebben dat de woning in geval van calamiteiten weer in de oorspronkelijke, slimme staat hersteld kan worden. Een woonverzekering biedt die zekerheid. Dit geldt niet alleen voor een koophuis, ook voor huurhuizen kan het handig zijn om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Bekijk hier de mogelijkheden. 

  Wat houdt een woonverzekering in?

  Een woonverzekering van Allianz bestaat uit een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Daarmee ben je verzekerd tegen schade aan de woning, oftewel de opstal, en de spullen die erin staan, oftewel de inboedel. Dit is van toepassing op schade in geval van brand, diefstal, lekkage, schade door extreme weersomstandigheden of omvallende bomen: kortom, alle denkbare scenario’s. 

  Een inboedelverzekering 

  De inboedelverzekering betreft alle losse spullen in de woning, dus naast de meubels en elektronica ook sieraden en kunst. Smart home eigenaren hebben vaak een behoorlijke investering gedaan om hun huis van slimme items te voorzien. In geval van bijvoorbeeld brand is het een flinke besteding om alles nieuw aan te moeten schaffen. In dat opzicht is een inboedelverzekering zeker verstandig. Daarnaast heeft de verzekering niet alleen betrekking op je eigen woning. Mocht een lekkage bij jou ook bij de buurman voor lekkage en schade zorgen, kun je er met een inboedelverzekering van op aan dat ook die kosten vergoed worden.

  Een opstalverzekering 

  De opstalverzekering betreft naast de woning zelf ook alles wat aan de woning vastzit, zoals een garage, maar ook glas, leidingen en dakpannen. De woning wordt verzekerd voor de volledige herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om het huis, bijvoorbeeld na een brand, op dezelfde plaats en met dezelfde grootte opnieuw te bouwen. Goed onderhoud van het huis is wel belangrijk bij deze verzekering, zoals het weghalen van bladeren of vuil uit de goot of het op tijd vernieuwen van kitnaden in de badkamer. Als dit niet gebeurt, kan dit de uitkering in geval van schade beïnvloeden. Een opstalverzekering is vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek, omdat de opstal het onderpand van de hypotheek vormt. 

  Verzekeren van een huurwoning 

  In geval van een huurwoning zijn er eigenlijk geen verplichte verzekeringen. Zo is een opstalverzekering vaak niet nodig, omdat je geen eigenaar bent van de woning. Het is echter wel verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten als huurder, vooral als je slimme apparatuur in huis hebt. Ook hier geldt immers dat je alles zelf zou moeten betalen als de apparatuur door waterschade of brand kapot gaat. Dan is het prettig als de spullen vergoed worden. Kortom, voor iedereen zijn er mogelijkheden om door middel van een woonverzekering in zekerheid van je smart home te genieten. 

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen