Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jordy - Woensdag 21 Januari 2024

  3 Zaken die je moet meenemen in het kantoorontwerp

  De afgelopen jaren is de dynamiek op de werkvloer drastisch veranderd. Menig kantoor heeft zich sinds de pandemie stevig ingezet op flexibel werken, wat in de praktijk inhoudt dat thuiswerken een nieuwe standaard is geworden. Dat betekent echter niet dat het kantoor ouderwets is geworden, maar het ontwerpen van een nieuw kantoor is wel flink op de schop gegaan. Het is tegelijkertijd een uitgelezen kans om de toekomst van werk te omarmen. Deze 3 elementen brengen een aangename en toekomstbestendige kantooromgeving tevoren: 

  1. Ergonomische en flexibele werkplekken

  Innovatie voor een nieuw kantoor begint bij de creatie van een adaptieve werkplek. Eentje die zich weet aan te passen aan dynamische behoeften van het moderne personeelsbestand. 

  Geavanceerde ergonomische oplossingen, zoals bureaus met zit-sta-mogelijkheden, dynamische ergonomische stoelen die zich aanpassen aan lichaamsbewegingen, en modulaire werkstations die eenvoudig kunnen worden heringericht voor zowel individueel werk als teamactiviteiten kunnen hierbij van vitaal belang zijn om de welzijn om de werkvloer te garanderen. 

  Dan zijn er ook mobiele meubelstukken en verstelbare scheidingswanden die snel kunnen worden verplaatst om verschillende ruimtes te creëren – van privé werkzones tot collaboratieve hubs – perfect voor slim omgaan met kleinere kantoorruimtes. 

  Tenslotte is de toevoeging van technologie onmisbaar. Denk hierbij aan draadloze oplaadstations, instelbare verlichting en geluidsbeheersingssystemen, om de werkplek verder te optimaliseren met comfort en productiviteit als kernpunten. 

  2. Duurzaamheid en energiemanagement

  Er is aan toenemende focus op duurzaamheid en energiemanagement binnen het kantoorontwerp. En dat is niet zo gek ook, want kleine maar impactvolle veranderingen kunnen grote voordelen opleveren. 

  Er kunnen bijvoorbeeld sensorgestuurde LED-verlichting worden geïnstalleerd, die alleen inschakelt wanneer collega’s ze nodig hebben. Ook is het raadzaam om extra aandacht te besteden aan energiezuinige apparaten en systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning. Ze kunnen de ecologische voetafdruk verkleinen en op lange termijn aanzienlijk op de kosten besparen.

  Dan is er nog een ander aspect binnen dit thema: het gebruik van duurzame materialen in meubilair en bouwmaterialen; die niet alleen milieuvriendelijk zijn maar ook de gezondheid van de medewerkers ten goede komen. Denk aan gerecyclede materialen tot niet-toxische verf en afwerkingen, om een kantooromgeving te creëren die zowel ecologisch verantwoord is als economisch voordelig.

  3. Gezondheid en welzijn

  Werk en welzijn moeten hand in hand gaan, en er is waarschijnlijk geen betere basis dan de transformatie van kantoorruimtes tot oases van gezondheid en vitaliteit. Wat dacht je van een werkplek voor met rustgevende ontspanningshoeken, compleet met comfortabele zitplaatsen en sfeervolle verlichting, waar werknemers kunnen ontladen en herladen?

   Voeg ook slim groen toe – van kleine bureauplanten tot indrukwekkende verticale tuinen –niet alleen voor een betere luchtkwaliteit, maar ook voor een vleugje natuurlijke schoonheid in het dagelijkse kantoorleven.

  En waarom zou je niet een stap verder gaan met een in-house fitnessstudio of yoga-ruimte? Een dergelijke holistische benadering biedt enorme potentie voor gelukkiger personeel, en een merkbare boost in de algehele productiviteit en creativiteit.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen